ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο φασισμός θεριεύει και η δημοκρατία σιωπά

Διόλου τυχαία δεν είναι η μαύρη νεοναζιστική υστερία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό

Η πολιτική, ηθική και ψυχολογική βία που παρακολουθούμε εδώ και μέρες να ασκεί η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο δεν είναι παρά η μελετημένη τακτική της έντασης και των στημένων σόου που ακολουθεί πλέον τους τελευταίους μήνες, μετά μια μακρά περίοδο σκόπιμης σιωπής.
Οι τραμπουκισμοί αυτοί, στους οποίους επιδίδονται οι χρυσαυγίτες βουλευτές, βλέπουμε διαρκώς να πυκνώνουν γιατί βέβαια αποτελούν υποκατάστατα της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου, τα οποία έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των ηγετικών στελεχών.. της οργάνωσης και κυρίως μετά την έναρξη της δίκης.
Οσο λοιπόν υπάρχει η δίκη που υποχρεώνει την οργάνωση να κρύψει τα μαχαίρια, είναι απαραίτητο για τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να διατηρήσει την ίδια τη συνοχή της αλλά και να συνεχίσει να περνάει το βίαιο μήνυμά της στο ακροατήριό της, να προκαλεί αυτά τα σκηνοθετημένα επεισόδια, τα οποία την κρατούν και στην επικαιρότητα.
Και μάλιστα επιλέγει πλέον αυτά να σχετίζονται συχνά με τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», διότι η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροδεξιό ή και δεξιό ακροατήριο, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ένα σκληρό «κόμμα» του πολιτικού χώρου της «εθνικοφροσύνης».
Ενδεικτικό είναι το κήρυγμα μίσους κατά του τουρκικού λαού από τον ευρωβουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Ελευθέριο Συναδινό, που τον περασμένο Μάρτιο, επικαλούμενος ανώνυμους «Οθωμανούς λόγιους», έλεγε ότι «ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρομιάρης», υποχρεώνοντας τον Μάρτιν Σουλτς να καλέσει τον φρούραρχο προκειμένου να τον οδηγήσει έξω από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για παραβίαση των αξιών της Ε.Ε.
Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος και ο άλλος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης είχαν εισβάλει σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ -το υπογράφουν οι Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Τρίμης, Έλενα Βαρίνου- στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 05/7/2016