ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Να επιλυθούν άμεσα τα εκκρεμή εργασιακά ζητήματα στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών που στάθηκε στο πλευρό των απολυμένων – μετά το «μαύρο» - της ΕΡΤ, ενισχύοντας τη νικηφόρα προοπτική του αγώνα τους, συνεχίζει να στηρίζει τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της που επέστρεψαν στη δουλειά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τη μη επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ με κυρίαρχο το θέμα της μη υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κι ακόμη, τη μη καταβολή των αποζημιώσεων απόλυσης, την αυθαίρετη επιβολή της οκτάωρης καθημερινής εργασίας, την αναγκαστική προκαταβολική χορήγηση ρεπό προκειμένου να αποφευχθεί η νόμιμη αποζημίωση.. για εργασία τα Σαββατοκύριακα (με άμεσο αντίκτυπο στην κανονικότητα του προγράμματος και άρα στην εντύπωση που σχηματίζει η κοινωνία παρατηρώντας τις σποραδικές απουσίες και τα «κενά»), τον αντεργατικό περιορισμό των νόμιμων ημερών αδείας που δικαιούται ο εργαζόμενος ανά έτος, τη μη ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την κάλυψη των κενών του προγράμματος, τη μη έκδοση ΚΥΑ που να ρυθμίζει τα παραπάνω ζητήματα.
Οι δηλώσεις του υπουργού επικρατείας Νίκου Παπά που συνόδεψαν την κατάθεση τροπολογίας με την οποία προβλέπονται μετατάξεις εργαζομένων της ΕΡΤ σε άλλους τομείς του δημοσίου, επέτειναν τις ανησυχίες των τελευταίων που, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις για τον «εθελοντικό» χαρακτήρα των όποιων μετακινήσεων, στο άρθρο 3 αλλά κυρίως στη σχετική έκθεση αξιολόγησης, περιλαμβάνεται η πρόβλεψη υποχρεωτικής απόσπασης προσωπικού με την έκδοση σχετικής ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας.
Δηλώσεις όπως αυτές περί «υπεράριθμου προσωπικού» (τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν διαπιστωμένες σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένα τμήματα) και περί «εργαζομένων που δεν εκτελούν και τόσο… βαριά δουλειά», θεωρούμε ότι ρίχνουν νερό στο μύλο όλων όσοι επιχείρησαν –ανεπιτυχώς– να βάλουν οριστικό λουκέτο στην ΕΡΤ.
Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα στην ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας ότι ήδη οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει ακριβά τις επιπτώσεις της επιβολής των μνημονίων με τoν περιορισμό των νόμιμων απολαβών τους, τη μη αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους, και της αμφισβήτησης πλέον και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.