ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Θρίλερ με την έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα

Για επτά αδικήματα ζητούν οι Κύπριοι την έκδοσή του - Αναβλήθηκε η απόφαση του συμβουλίου Εφετών

«Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος Ελλάκτωρ, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο έχουν αυτοτέλεια. Δε θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές της τάξεως των 10.000 ευρώ. Αν γίνανε αυτά, τα έκαναν μόνοι τους. Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι εδώ θα δικαστώ ψύχραιμα και δίκαια»...
Τα παραπάνω υποστήριξε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, ενώπιον του συμβουλίου Εφετών όπου συζητήθηκε το αίτημα των κυπριακών αρχών για έκδοσή του στην Κύπρο, προκειμένου να..   δικαστεί για επτά αδικήματα (δωροδοκίες και τις υπερτιμολογήσεις στα έργα της εταιρείας του), που αν αποδειχτούν, επισύρουν συνολική ποινή 53 ετών.
Τελικά η λήψη απόφασης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα αναβλήθηκε καθώς ζητήθηκαν πρόσθετα στοιχεία από τις κυπριακές αρχές και το Συμβούλιο Εφετών, όρισε νέα δικάσιμο για τις 6 Μαΐου. Μέχρι τότε ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που επιβλήθηκε στο Λ. Μπόμπολα.

Θυμίζουμε ότι η έκδοση του Λ. Μπόμπολα ζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές και αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία Ελλάκτωρ συμφερόντων Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Μεταξύ των αδικημάτων είναι απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση, κ.α.