ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Σαούλ, Σαούλ τι με διώκεις;

Για «διωκτική σπουδή» κάνει λόγο άρθρο των «Νέων»», αναδημοσιεύεται και από το  ηλεκτρονικό «Βήμα» με αφορμή την απόφαση της  Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής να αποστείλει τον φάκελο του Σταύρου Ψυχάρη στην Εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση.
Το κείμενο, που προφανώς έχει γραφεί από το ίδιο το αφεντικό του ΔΟΛ, κάνει λόγο για  «σκοτεινούς κύκλους που εδρεύουν στα υπόγεια της εξουσίας» και οργανώνουν «τη δίωξη του εκδότη των ΝEΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ κ. Σταύρου Ψυχάρη».
Στο άρθρο υπάρχουν αιχμές και κριτική κατά των Τσίπρα και Παππά («...επιβεβαιώθηκε η πρώτη πρόβλεψη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά ότι έρχονται ποινικές διώξεις κατά το συνήθειο της... σοβούσης εξουσίας»).
Επίσης επαναλαμβάνεται πως «η υπόθεση του πόθεν έσχες του εκδότη των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ θα κριθεί οριστικά από την ελληνική Δικαιοσύνη» ενώ υπογραμμίζεται πως..
«όπως ΤΟ ΒΗΜΑ σημείωνε στο προχθεσινό φύλλο, υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο»...
Ιδού και το υστερόγραφο του κειμένου για να καταλάβουμε όλοι τι εννοεί ο συγγραφέας:
ΥΓ: Στην Πρωσία του 18ου αιώνα ο βασιλιάς Φρειδερίκος περνούσε τα καλοκαίρια του στα θερινά ανάκτορα του Sans Souci («χωρίς σκοτούρες») κοντά στο Πότσνταμ. Εκεί ο τοπικός ανεμόμυλος έκανε θόρυβο και ενοχλούσε τον Φρειδερίκο διαταράσσοντας την ηρεμία και την ησυχία του. Απαίτησε λοιπόν την εξαγορά του ανεμόμυλου. Ο μυλωνάς αρνήθηκε να τον πουλήσει στον βασιλιά και εκείνος τον απείλησε ότι θα τον πάρει με τη βία. Τότε ο μυλωνάς εκστόμισε την παροιμιώδη φράση που έμεινε στην Ιστορία:
«Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».