ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Η Eλλη Στάη απαντά για τα 2,5 εκατ. στην ελβετική UBS

«Συκοφαντία τα περί φοροδιαφυγής» λέει η δημοσιογράφος - Tι αναφέρει στο υπόμνημά της προς τους οικονομικούς εισαγγελείς

Στους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθε χθες η Έλλη Στάη, καθώς εντοπίστηκε στην ελβετική τράπεζα UBS κατάθεση ύψους 2.500.000 ευρώ, όπου εμφανίζεται το όνομα της και η οποία φέρεται να περιλαμβάνεται στη «λίστα Μποργιανς».
«Οι καταθέσεις μου είναι νόμιμες, διαφανείς και πλήρως φορολογημένες» απαντάει η ίδια η δημοσιογράφος που θεωρεί συκοφαντικά τα περί φοροδιαφυγής ενώ δηλώνει πως «η πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη».
Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια σχετικά με την παρουσία της ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ξεκαθαρίζει: «Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους, και..
παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν».
 Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση της Ελλης Στάη έχει ως εξής:
"Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες  των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν.
1. Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες,  διαφανείς και πλήρως φορολογημένες.
Στις  ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, όπως και σ’ εκείνες του "πόθεν έσχες", δηλώνω στο Ελληνικό Δημόσιο τα εισοδήματά μου, τις πηγές από όπου προέρχονται, τις τραπεζικές μου καταθέσεις και όλα γενικώς τα περιουσιακά μου στοιχεία.
Συκοφαντία λοιπόν πρώτη τα περί φοροδιαφυγής.
2. Η Πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη. Όλα ήταν γνωστά και στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.
Συκοφαντία δεύτερη λοιπόν ότι «βρήκε» για εμένα στοιχεία από τη λίστα «Μπόργιανς».
3. Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους,  και παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν.
Συκοφαντία λοιπόν τρίτη ότι τάχα ζήτησα προθεσμία.
Στον κανιβαλισμό που επικρατεί στον δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέψω επ΄ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου και  όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν.
Δίνω στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσα ήδη, γνωρίζοντας ότι γίνομαι υποψήφιος στόχος εγώ και τα οικεία μου πρόσωπα, εγκληματιών και τρομοκρατών και ας έχουν την ευθύνη εκείνοι, οι οποίοι όφειλαν να με προστατέψουν και δεν το έπραξαν."

Δείτε το υπόμνημα: