ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Προς απεργία διαρκείας στο συγκρότημα Λαμπράκη

H aνακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής των εργαζομένων στον ΔΟΛ και η αντίδραση του Ψυχάρη

Τέρμα πια οι αυταπάτες..
Απεργιακό αγώνα διαρκείας αποφάσισε και απαίτησε να διεξάγουν τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου, η Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στο συγκρότημα του Ψυχάρη – ΔΟΛ αρχής γενομένης από επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18, Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016.
Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση των απλήρωτων συναδέλφων στο ΔΟΛ απ’ τις μέχρι σήμερα παρελκυστικές τακτικές τόσο της εταιρείας όσο και από ένα μέρος της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου, που εξανάγκασε ακόμη και τα εργοδοτικά συνδικαλιστικά φερέφωνα είτε να..
παραμείνουν άφωνα, είτε για λόγους τακτικής αναδίπλωσης να υπερθεματίσουν επί του παρόντος τις αποφάσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που απαιτούν:
  • Καμία απόλυση εργαζομένων όπως έχουν προαναγγείλει διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, ειδικότερα από το διοικητικό προσωπικό του εμπορικού τομέα marketing του Ομίλου. Η πρόσληψη της νέας διευθύντριας Δ. Βουδούρη, ΜΕΤΟΧΟΥ δουλεμπορικών εταιρειών ενοικιάσεως προσωπικού, αποτελεί casus belli για τον κλάδο.
  • Κατάθεση και άμεση υλοποίηση από την εταιρεία χρονοδιαγράμματος για την εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων που αφορούν τους μήνες Δεκέμβριο 2015, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016.
  • Επαναφορά στην κανονικότητα των πληρωμών των εργαζομένων χωρίς καμία καταστρατήγηση της ισχύουσας Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένων και της εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στα οικεία ταμεία).
Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα των εργαζομένων, καθώς τα γνωστά συνδικαλιστικά φερέφωνα θα επιχειρήσουν με διάφορα τερτίπια να εκτονώσουν την όλη κατάσταση εις βάρος των εργαζομένων πάντα με το ίδιο «δια ταύτα» στο χέρι μας είναι να μην τους αφήσουμε.
Είτε ο κύριος Στ. Ψυχάρης θέλει να συνεχίσει την «μπίζνα» της ενημέρωσης, είτε θελήσει να «αποδράσει» και στις δυο περιπτώσεις οφείλει κατ’ ελάχιστο να εξοφλήσει τους εργαζόμενους του.
Το «πόθεν έσχες» είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τον ίδιο.
Συνάδελφοι /σες
Ο Αγώνας μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται.
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ   

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η αντίδραση του Σταύρου Ψυχάρη
«Στις 29/2/2016 θα καταβληθεί το 50% του πληρωτέου της μισθοδοσίας μηνός Φεβρουαρίου 2016.Η εξόφληση θα καταβληθεί στις 15/3/2016Στο πλαίσιο της ομαλοποίησης της καταβολής της μισθοδοσίας, κάθε 15 εκάστου μηνός θα εξοφλούνται τα δεδουλευμένα του μήνα που προηγήθηκε”. Αυτή ήταν μια από τις ανακοινώσεις που εξεδόθησαν από το γραφείο του Ψυχάρη, μετα την αποφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων στον ΔΟΛ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Όσο για τους μισθούς Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, οι οποίοι οφείλονται, η διοίκηση του ΔΟΛ δεσμεύεται πως θα εξοφληθούν εντός του επομένου 9μήνου και το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2016! Η διοίκηση ταυτόχρονα ενημερώνει τους απλήρωτους εργαζόμενους πως θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει αποφασισθεί.