ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

«7 στροφές» - Βιβλιοπαρουσίαση με κέντρο την κοινωνική αλληλεγγύη

Tο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου (8 μ.μ.), το βιβλίο «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου (εκδόσεις Νότιος Άνεμος), θα βρεθεί στο Κερατσίνι στις «7 στροφές»  – συνεταιριστικό χώρο πολιτισμού, στην πλατεία Ευγένειας (Νικομηδείας 27-29), εκεί που σμίγει το Κερατσίνι με τη Δραπετσώνα.
Ομιλητές οι δημοσιογράφοι Θωμάς Σίδερης και Λαμπρινή Θωμά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής και συνδικαλιστής του ΠΣΑΠ, Νίκος Μάλλιαρης.
Υπενθυμίζουμε ότι το βιβλίο "μετασχηματιζόμενο" σε εργαλείο κοινωνικής αλληλεγγύης, για να είναι και συμβατό με τη θεματική του, έχει μπει σε ένα κύκλο εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο και προσφέρει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του, σε κοινωνικές δραστηριότητες φορέων και κινήσεων.
Και σε αυτή την εκδήλωση το ποσοστό του συγγραφέα θα ενισχύσει την προσπάθεια.. του χώρου Πολιτισμού «7 στροφές».

Ποιές είναι οι «7 Στροφές»

«Εδώ και τρία χρόνια η επισφάλεια της εποχής σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, η ανεργία που μαστίζει την κοινωνία και μοιραία και κάποιους από εμάς, καθώς και η εσωτερική μας ανάγκη να δημιουργήσουμε καινούρια, πρωτότυπα πράγματα και να εκφράσουμε τις υγιείς και δημιουργικές μας δυνατότητες, είναι οι κυριότεροι λόγοι που μας ώθησαν να δημιουργήσουμε την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση μας.
Όλοι οι μετέχοντες του συνεταιρισμού είμαστε άνθρωποι με συμμετοχή και δημιουργικές πρωτοβουλίες σε πολιτιστικά δρώμενα καθώς και συμμετοχή σε οικολογικές παρεμβάσεις στις περιοχές κατοικίας μας.
Τα μέλη της παρούσας συνεταιριστικής επιχείρησης είναι άνθρωποι που έχουν εργαστεί ή εξακολουθούν στο χώρο της μουσικής (συναυλίες, μουσικοπαιδαγωγική με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και Α.ΜΕ.Α), στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, στο χώρο της μαζικής εστίασης, του αυτοκινήτου, των βιομηχανικών ειδών και πρώτων υλών. Παράλληλα, κάποιοι εξ’ ημών είμαστε πλέον μακροχρόνια άνεργοι.
Ο συνεταιρισμός ανήκει στον υπ. αριθμ. 4019/2011 νόμο για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και στο συλλογικό και παραγωγικό σκοπό των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.).
Πιστεύουμε στην αυτοδιαχείριση, λειτουργούμε με συνελεύσεις, παίρνουμε τις αποφάσεις συλλογικά. Γυρνάμε την πλάτη στους μεσάζοντες, ερχόμαστε σε επαφή με παραγωγούς και προωθούμε τα προϊόντα τους».