ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου

Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αναμένεται στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, στην οποία καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα και επιστημονικοί φορείς.
Στην απεργία συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΕΚΠΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία με βάση τις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ–ΕΟΠΥΥ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ). Κλειστά και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.
Ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς και ακυρώσεις πτήσεων, ολοκληρώνουν το απεργιακό σκηνικό.
Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Στην απεργία συμμετέχει, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί, ενώ στους δρόμους..
  παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Σε κλείσιμο των καταστημάτων τους θα προχωρήσουν επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ. Αρτοποιεία αναμένεται να μείνουν κλειστά, συμμετέχουν και οι Επαγγελματίες Πωλητές Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).
Το «παρών» στην απεργία θα δώσουν -μεταξύ άλλων- ΟΣΕΑΔΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, μηχανικοί και φοροτεχνικοί. Υπενθυμίζεται πως πέραν της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις, οι δικηγόροι συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι έως την Παρασκευή.

Τα Μέσα μεταφοράς
Ειδικότερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν οι εργαζόμενοι στα:
Τρένα - προαστιακός: Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και οι συρμοί του προαστιακού σε όλη τη χώρα. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και για 24 ώρες δεν θα γίνονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ λόγω της απεργίας στον προαστιακό, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό της Δ. Πλακεντίας.
Τρόλεϊ - ΗΣΑΠ: 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τρόλεϊ.
Λεωφορεία - τραμ: Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή, τα συγκεκριμένα μέσα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
Μετρό: Από τις 10 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι θα λειτουργήσει το μετρό, ουσιαστικά επιτρέποντας στους διαδηλωτές να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για τις συγκεντρώσεις.
Ταξί: Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν τα ταξί όλης της χώρας.
Ακυρώνονται πτήσεις σε μικρά νησιά. Πιο συγκεκριμένα, 16 πτήσεις της Olympic Air δεν θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ (από 8:00 έως 12:00).

Συγκεντρώσεις και πορείες
Το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ προγραμματίζεται στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30, στην πλ. Ομονοίας.
Η ΛΑ.Ε. καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα. Στην απεργία καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 10.30, στο Μουσείο. Στο ίδιο σημείο, καλεί το Αναρχικό Μαύρο Μπλοκ, στις 11.00. Ιδια ώρα και σημείο αναφέρεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών. Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ-ΑΑΣ) καλεί στις 11.00, στη συμβολή των Χαλκοκονδύλη και Πατησίων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30, έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ καλούν σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Κοραή. Με σημείο συνάντησης τη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, στις 11.00, καλεί στην πανελλαδική απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.
Οι ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ προγραμματίζουν προσυγκέντρωση στις 10.30 (Μητροπόλεως 42), ενώ για την ίδια ώρα καλούν οι Επαγγελματίες Πωλητές Λαϊκών Αγορών στην πλ. Κάνιγγος.
Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της χώρας για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση απόσυρση του νόμου-«τέρας» για το Ασφαλιστικό.

- πηγή: ΕφΣυν