ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Υπεράνω κριτικής τα ΜΜΕ;

Επειδή έγινε μεγάλος ντόρος για τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης με αφορμή το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή παρενέβη η ΕΣΗΕΑ εγκαλώντας την κυβέρνηση για στοχοποίηση δημοσιογράφων, ας αναφερθούμε σε μερικά περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων.
■ Πριν από λίγες μέρες, στη στήλη του συναδέλφου Γ. Παπαχρήστου στα «Νέα», καταγγέλθηκε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης για συμμετοχή σε στημένους διαγωνισμούς για μικρά έργα του ΟΛΠ την περίοδο 2001-2004.
Το ρεπορτάζ, μαζί με τη διάψευση του υπουργού, βρήκε περίοπτη θέση σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών - κάτι όχι συνηθισμένο, αφού τα μέσα ενημέρωσης.. στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαιτέρως ευρύχωρα και γαλαντόμα όταν πρόκειται για επιτυχίες ανταγωνιστών τους.
Δύσκολα και μόνο αν δημιουργηθεί μείζον γεγονός αναγκάζονται να αναδείξουν θέματα που έχουν βγάλει άλλοι, μερικές φορές χωρίς να μνημονεύουν την πηγή. Το Ποτάμι κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Κρατήστε στο μυαλό σας για τους απαραίτητους συνειρμούς ότι στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του κ. Σπίρτζη ανήκουν οι τηλεοπτικές συχνότητες.
- διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου που υπογραφει ο Τάσος Παππάς στην EφΣυν ΕΔΩ