ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Χτύπησαν δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» στην Ομόνοια

Επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Δημήτρης Πέρρος, ο οποίος κάλυπτε την πορεία διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού.
Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Πατησίων και  Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια κοντά στο Metropolis.
Ο δημοσιογράφος δέχθηκε χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού με αποτέλεσμα να  σωριαστεί στο έδαφος αιμόφυρτος. Mεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ερυθρός..
Σταυρός, ενώ αρχικά αντίδραση υπήρξε από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος καταδίκασε το περιστατικό με μήνυμά του στο twitter ενώ ανακοίνωση έβγαλαν, μεταξύ άλλων, όλα τα κόμματα,, ο δήμος Αθηναίων και η ΕΣΗΕΑ καταδικάζοντας την επίθεση. Στην ανακοίνωση της Ενωσης των δημοσιογράφων της Αθήνας αναφέρεται:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη δολοφονική επίθεση από «άγνωστους», μέχρι στιγμής δράστες, που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο συνάδελφος Δημήτριος Πέρρος, συντάκτης αστυνομικού ρεπορτάζ, συμβασιούχος του «Αθήνα 9,84», που κάλυπτε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Οι άγνωστοι που τον πλησίασαν στην οδό Πανεπιστημίου τον ρώτησαν πρώτα αν είναι δημοσιογράφος και μόλις εκείνος απάντησε καταφατικά άρχισαν να τον χτυπούν με καδρόνια, με θεατές αστυνομικές δυνάμεις.
Το χτύπημα που δέχθηκε από πίσω στο κεφάλι και στην πλάτη είναι αποκαλυπτικό για τις προθέσεις των δραστών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το πρόσωπο και να μεταφερθεί από άλλους συναδέλφους στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου και νοσηλεύεται.
Η κλιμάκωση αυτή των επιθέσεων, εκτός από την ανάδειξη των κινδύνων που ελλοχεύουν σε κάθε περίπτωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δύσκολα μπορεί να αποσυνδεθεί από την επιλογή στοχοποίησης των δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να καταδικάσουν αμέσως την άνανδρη και δολοφονική απόπειρα.
Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη καταγγείλει ότι στις επιλογές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι η υποταγή της ενημέρωσης.
Η επίθεση όμως την ώρα της παλλαϊκής διαμαρτυρίας και για αυτή την επιλογή δείχνει ότι κάποιοι ίσως θέλουν να τελειώνουν και με τους δημοσιογράφους.
Θα μας βρουν απέναντι σε όλα…