ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τρολ, γκάφες και ευθύνες

Oι παγίδες και τo αλαλούμ των social media

Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστολόγια για δήθεν διακοπή της μετάδοσης από την ΕΡΤ της συνέντευξης που παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα κάτωθι: "Ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Διονύσης Τσακνής δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό στο Twitter ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ο «συντάκτης» της «αποκλειστικής» αυτής είδησης χρησιμοποίησε έναν ψεύτικο λογαριασμό, χωρίς ασφαλώς να μπει στη διαδικασία να διασταυρώσει την «είδηση» ούτε να  απευθυνθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., ώστε να λάβει αξιόπιστη ενημέρωση".
Θυμίζουμε ότι η Ραχήλ Μακρή είχε επιτεθεί στον πρόεδρο της ΕΡΤ αναδημοσίευοντας άρθρο το οποίο επικαλούνταν δήθεν tweet του Διονύση Τσακνή που ανέφερε ότι η συνέντευξη Τύπου της Zωής Κωνσταντοπούλου δεν μεταδόθηκε, δήθεν, κατόπιν... άνωθεν πολιτικής παρέμβασης!
«Από πότε κύριε Τσακνή παίρνετε εντολές από πολιτικούς για τη μετάδοση συνεντεύξεων;..
Από πότε φιμώνετε η άποψη πολιτικών με εντολές από δημόσια κανάλια που πληρώνει ο ελληνικός λαός», έγραψε η πρώην βουλευτής, κάνοντας γκάφα, καθώς το tweet στο οποίο βασίστηκε το άρθρο που αναδημοσίευσε προερχόταν από προφίλ-τρολ του Τσακνή.
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που αφορούσε σε πλαστό λογαριασμό του twitter του Προέδρου ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Διονύση Τσακνή, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ  επισημαίνει ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Δ/νση  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και προσωπικά ο Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, προκειμένου να ανερευθούν οι δημιουργοί του πλαστού λογαριασμού στο twitter και να αποδοθούν οι κατά το νόμο ποινικές ευθύνες.