ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Διευθυντικοί εκβιασμοί για νέες μειώσεις μισθών στον ΔΟΛ

 Ο Ψυχάρης ρίχνει το «μπαλάκι» των περικοπών σε Καρακουση και Μητρόπουλο

Μνημόνιο περικοπών 30% στις συνολικές δαπάνες του ΔΟΛ βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά κυρίως νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών του συντακτικού αλλά και του διοικητικού προσωπικού.
Η περσινή δέσμευση προς τους συντάκτες για πάγωμα απολύσεων και διατήρηση των ήδη μειωμένων μισθών, που υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν για μια πενταετία, πάει περίπατο.
Διευθυντικά στελέχη στο «ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ» και το in.gr ήδη έχουν αρχίσει και καλούν τους εργαζόμενους, στους οποίους θέτουν το δίλημμα:..
«Ή υπογράφεις καινούργιους όρους με τις νέες μειώσεις ή απολύεσαι με αποζημίωση σε δόσεις». 
Σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρούνται αλλαγές στους όρους απασχόλησης, ώστε να υπάρξουν και παραιτήσεις και να μην καταβληθούν αποζημιώσεις.
Στην ουσία πρόκειται για αναδιάρθρωση προσωπικού, η οποία ωστόσο προϋποθέτει διαβούλευση με τα σωματεία και τριμερή με τον υπουργό Εργασίας.
Αντί όμως να ζητήσει η ΕΣΗΕΑ την παρέμβαση Σκουρλέτη και να κληθεί ο πρόεδρος του ΔΟΛ και μέλος της ΕΣΗΕΑ  Στ. Ψυχάρης,προτίμησε να καλέσει κρυφά τη Δευτέρα το μεσημέρι τους διευθυντές από το «ΒΗΜΑ» και τα  «ΝΕΑ», Α. Καρακούση και Δ. Μητρόπουλο αντίστοιχα,  για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και η πλειοψηφία του ΔΣ να δείξει ότι δήθεν κάτι κάνει.
Άλλωστε, το ίδιο είχε γίνει -για ξεκάρφωμα- με τις μαζικές απολύσεις του 2012 στον ΔΟΛ και στον ΠΗΓΑΣΟ.
Ευτυχώς που βγαίνουν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
- από τις Τυπολογίες
- Διαβάστε τι έγραφαν οι zoornalistas σχετικά: Ποιος (τελικά) κάνει κουμάντο στη Μιχαλακοπούλου;