ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μέτωπο στο Mega κατά Στραβελάκη

Οξύνεται η σύγκρουσή του με τον Γιάννη Πρετεντέρη

 Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με το πρόσωπο που δέχεται πλέον τα περισσότερα πυρά να είναι αυτό του διευθυντή ειδήσεων, Νίκου Στραβελάκη. Αν και εξαιρετικά εργατικός, αφού βρίσκεται στη Μεσογείων από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τον συγκεντρωτικό τρόπο που ασκεί τις αρμοδιότητές του, απονευρώνοντας εντελώς, όχι μόνο τους προϊσταμένους τμημάτων και αρχισυντάκτες, αλλά και κορυφαία στελέχη του σταθμού, όπως η Ολγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Νίκος Ευαγγελάτος.
Η πρώτη, πρωινή σύσκεψη για τον κατάλογο των θεμάτων έχει εξελιχθεί -λένε οι δημοσιογράφοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις- σε μονόλογο του διευθυντή ειδήσεων, ο οποίος ανακοινώνει το θεματολόγιο της ημέρας και δίνει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα γίνει κάθε θέμα. Οταν κάποιος..   από τους υπόλοιπους προϊσταμένους αποφασίσει να πει κάτι περισσότερο, συναντά παγερή αδιαφορία.
Η Ολγα Τρέμη παρεμβαίνει διακριτικά και είναι ίσως η μόνη την οποία ακούει ο Νίκος Στραβελάκης, ο οποίος εν τη απουσία του Γιάννη Πρετεντέρη δεν σταματά να πετάει «καρφιά» για τα σχόλια που ο τελευταίος κάνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Οι επικρίσεις του εναντίον του Γ. Πρετεντέρη αφορούν την ουσία των σχολίων του και κυρίως το ότι -σύμφωνα με τον Νίκο Στραβελάκη- είναι πολύ αιχμηρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είναι αυτή η γενικότερη θέση του καναλιού. Βεβαίως, τα «καρφιά» αυτά έχουν φτάσει στα αυτιά του Πρετεντέρη, που δεν κρύβει την ενόχλησή του και γι’ αυτό έχει περιορίσει στον μικρότερο δυνατό χρόνο την παρουσία του στη Μεσογείων.
Ενα πρόσωπο που μπορεί ακόμα να μιλά στις συσκέψεις και να ακούγεται είναι ο Μανώλης Καψής, ο οποίος προχωρά σε παρεμβάσεις, που σε πολλές περιπτώσεις γίνονται αποδεκτές από τον διευθυντή ειδήσεων.
Αίσθηση, πάντως, έχει προκαλέσει τις τελευταίες δέκα ημέρες η απουσία από το κανάλι του Σωτήρη Δανέζη, ο οποίος μέχρι στιγμής εξακολουθεί να μην έχει νέα για την εκπομπή που υποτίθεται ότι θα έκανε όταν τον ενημέρωσαν ότι «κόβεται» γι’ αυτόν το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.
- Secret / Παραπολιτικά