ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Δημοσιογράφοι στο «κλίμα της εποχής»


Το να διαβάζεις σε βδομαδιάτικο έντυπο –στο «Ποντίκι»- για «το γλείψιμο που πέφτει στον Τσίπρα από διάφορους μνημονιακούς εκδότες και αρθρογράφους, που υπήρξαν και μυστικοσύμβουλοι των τροϊκανών» δεν πρέπει να εντυπωσιάζει. Μάλλον αναμενόμενο θα έπρεπε να θεωρείται.
Αυτό που πιθανόν να δημιουργήσει αναστάτωση σε έναν πολιτικό χώρο είναι αν μάθουμε το προσεχές διάστημα ότι πολύ γνωστός δημοσιογράφος που εδώ και δεκαετίας βρίσκεται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς «μπήκε στο κλίμα της εποχής». Δηλαδή ότι πρόσφατα υπέβαλε την παραίτησή του –με καθόλου κομψό τρόπο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά- από το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της συλλογικότητας που ανήκε.
Ότι ο ίδιος, το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε αρθρογραφία σχεδόν ταυτόσημη με αυτή του Νίκου Φίλη, του βουλευτή – διευθυντή της «Αυγής», κι αυτό γιατί εξυπηρετεί προσωπικές του..
σκοπιμότητες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που κυκλοφορούν βρίσκεται σε  συνομιλίες με επώνυμο Συριζαίο δημοσιογράφο, ο οποίος διαθέτει και εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων με στόχο να συμμετέχει με εκπομπή του κατά την λειτουργία της ΕΡΤ στην στελέχωση της οποίας προχωράει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Υ.Γ Δεν είμαι της αντίληψης ότι πρέπει να κάνουμε σχολιασμό χωρίς να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους όπως κάνει το «Ποντίκι». Στην προκειμένη περίπτωση όμως όλη η διαδικασία που ανέφερα παραπάνω βρίσκεται σε εξέλιξη, και δεν μπορεί να ξέρουμε το αποτέλεσμα της. 
Ασε που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα κίνητρα του δημοσιογράφου. Τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις θεωρούμε βάσιμες (αλλιώς δεν θα τις δημοσιεύαμε), όμως ο τρόπος με τον οποίο διοχετεύονται πιθανόν να είναι προβληματικός. Γιατί δηλαδή να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, να στηρίζει την σημερινή κυβέρνηση γιατί πιστεύει ότι αυτό εξυπηρετεί το αντικαπιταλιστικό - επαναστατικό κίνημα στο οποίο ανήκει; Ούτε επίσης είναι μεμπτό να επιθυμεί να εργαστεί στην ΕΡΤ. Με αυτό το σκεπτικό δεν θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε το όνομα του.

Γ. Γ. / Βαθύ Κόκκινο