ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, τέλος στα μπλοκάκια, ασφάλιση για τα σάιτ

Δεσμεύσεις των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, τη Γενική Γραμματέα Μαριλένα Κατσίμη και τα μέλη Αγγελική Γυπάκη, Νανά Νταουντάκη, Δημ. Τρίμη και Δ. Τσαλαπάτη, συναντήθηκε την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.
Ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας με την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας και της εργασίας με «μπλοκάκι», που υποκρύπτει μισθωτή σχέση. Δεσμεύθηκε εξάλλου για την επαναφορά του θεσμού της υποχρεωτικότητας της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της επεκτασιμότητάς τους.
Από τη δική του πλευρά, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεσμεύθηκε για..    την στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από το PSI.
O κ. Στρατούλης εγγυήθηκε ότι ο Οργανισμός θα εξακολουθήσει να επιτελεί το κοινωνικό και ασφαλιστικό του έργο και, όσον αφορά στα λεηλατηθέντα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ανακοινωθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θα αποκατασταθούν σταδιακά μέσω ενίσχυσης της δημόσιας χρηματοδότησής τους από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συσταθεί για αυτόν τον σκοπό.
Κοινή δέσμευση και των δυο Υπουργών ήταν η ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης των δημοσιογραφικών ταμείων και η ασφάλιση των δημοσιογράφων που εργάζονται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες στα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου.