ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Mail Βαρουφάκη με παραλήπτες τα ΜΜΕ!

Το καθεστώς λειτουργίας των ΜΜΕ μπαίνει στη «διαπραγμάτευση» με τους εταίρους της ευρωζώνης! Η κυβέρνηση  στη λίστα  των μέτρων που ενέκρινε το Eurogroup περιλαμβάνει και τα media, και κυρίως την τηλεόραση. Η εκπομπή  των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδειες και δίχως διαθέσιμα ίδια κεφάλαια, δηλώνει η κυβέρνηση, με το mail Βαρουφάκη, πως θα σταματήσει.
Το μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση είναι των δημοπρασιών των διαθέσιμων συχνοτήτων και της είσπραξης εσόδων κατά την υπογραφής της άδειας αλλά και ενοικίου ανά έτος. Το περίεργο είναι πως εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα, αλλά μόνο στη συνδρομητική τηλεόραση. Τόσο η Forthnet όσο και ο ΟΤΕ, έλαβαν πρώτα άδεια από το ΕΣΡ και στη συνέχεια προχώρησαν, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος στην υπογραφή σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, αποκτώντας για 15 χρόνια το δικαίωμα εκπομπής  δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Κάθε χρόνο και οι δύο πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν ένα.. κλιμακωτό «ενοίκιο» στο ελληνικό δημόσιο που ξεκινάει από το 0,5% επί του τζίρου και φτάνει στο 3,5% .
Η κυβέρνηση με το mail  Βαρουφάκη δηλώνει πως θα απαγορεύεται πλέον “η συνεχιζόμενη λειτουργία μονίμως ζημιογόνων μέσων ενημέρωσης” ,ενώ προηγουμένως έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέπεται η χορήγηση δανείων, χωρίς την ύπαρξη εγγυήσεων.
 Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση περιμένει τους επιχειρηματίες, αν θέλουν να παραμείνουν στο πεδίο  της τηλεόρασης, να “σώσουν” τις εταιρείες τους καταβάλλοντας τα απαιτούμενα κεφάλαια.  
- από το media-industry