ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Hello Περιστέρα

Η Περιστέρα Μπαζιάνα έγινε, εν αγνοία της φυσικά, εξώφυλλο στο Hello. Ο εκτοπισμός της Ελένης Μενεγάκη μου θυμίζει την αποκαθήλωση αγαλμάτων του Λένιν από πλατείες της παλιάς σοβιετίας. Όμως ναι, ήρθε η Περιστέρα με πέντε, όλες κι’ όλες, φωτογραφίες της πλάκας για να στείλει την Ελένη στο περιθώριο της σελίδας. Στο εξώφυλλο του Hello είναι και ο Γιάνης. Και στο Χάι, μετά της συζύγου. Η Δανάη Στράτου είναι και αλλού. Εμφανίζεται, ασυνόδευτη, στο εξώφυλλο του You, ενώ μίλησε και στο ΒΗΜΑgazino.
Έχει ξανασυμβεί, αλλά όχι με αυτήν ένταση και σε τέτοια έκταση. Θυμάμαι, ας πούμε, τη Νατάσσα Παζαϊτη να ποζάρει ως ρέπλικα της Νταϊάνας. Είχα δει και μερικά συμβατικά δημοσιεύματα για την Άντα Παπανδρέου και τη Γεωργία Σαμαρά. Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό. Έχω την αίσθηση ότι για πρώτη φορά βλέπουμε πρόσωπα με πολιτική φόρτιση να απολαμβάνουν μεταχείριση life style. Και προέρχονται, για φαντάσου, από την Αριστερά. Δεν συνέβη ούτε με την Όλγα Κεφαλογιάννη. Κάτι πήγε να γίνει με τον Θεοδωράκη, αλλά εκείνος ήταν ήδη γνωστός. Τα συγκεκριμένα έντυπα..
συμπεριφέρονται προς τον Βαρουφάκη με το ενδιαφέρον που επιδεικνύει το National Geographic για το γιγάντιο πάντα: ως ένα εξωτικό είδος. Προφανώς σε αυτό βοηθάει η εμφάνιση του και, φυσικά, η ελκυστική σύζυγος. Tο ζεύγος Βαρουφάκη είναι λες και φτιάχτηκε για να πιάνουν από μία σελίδα σε σαλόνι περιοδικού. Η δε Περιστέρα είναι για αυτό το είδος του Τύπου ό,τι κοντινότερο σε alien. Για αυτό και δεν είμαι σίγουρος ότι θα τη γλιτώσει. Δεν αποκλείεται κάθε εμφάνιση της να θεωρείται «συλλεκτική» και να πληρώνει μεροκάματο στους φωτογράφους.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Πρώτον, διότι κάποτε έπρεπε να εκδηλωθεί και εδώ αυτό που συμβαίνει χρόνια στο εξωτερικό: οι πολιτκοί δεν θεωρούνται, απλώς, δημόσια πρόσωπα. Είναι celebrities, παίζουν το ρόλο «βασιλικής οικογένειας». Και δεύτερον επειδή το εγχώριο life style χρήζει επείγουσας και ριζικής ανανέωσης. Η Ελένη μεγαλώνει, η Τατιάνα πάλιωσε και η Βανδή σταμάτησε στα δύο παιδιά. Ο Γιάνης και η Δανάη έχουν μια ιστορία για να ανακαλύψουμε. Και η Περιστέρα θα είναι το ίδιο απλή με την αναγνώστρια του περιοδικού. Δεν είναι κακό να μπαίνει η πολιτική στο κομμωτήριο. Το αντίθετο θα ήταν πρόβλημα.

Κώστας Γιαννακίδης (citizen)