ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μορατόριουμ μέχρι τη νέα συμφωνία

Νέα πρωτοβουλία - απάντηση στις πιέσεις των εταίρων παίρνει η ελληνική κυβέρνηση εν όψει του έκτακτου Eurogroup της Τετάρτης. Μετά την πρόταση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στέλνει μήνυμα στους εταίρους ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και προτείνει μορατόριουμ μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία μέσα από διαπραγμάτευση κατά τη διάρκεια της οποίας "καμιά πλευρά δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες".
Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα - γέφυρα, που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας και θα δώσει τον αναγκαίο χρόνο για ουσιαστική διαπραγμάτευση. Με την πρόταση αυτή η ελληνική κυβέρνηση δείχνει την καλή της θέληση να βρεθεί λύση και ταυτόχρονα δεν δημιουργεί καμιά οικονομική επιβάρυνση στους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Μετά την ενδιάμεση συμφωνία, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην καταπολέμηση της.. φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Η κυβέρνηση τονίζει ότι παραμένει πιστή στη σαφή λαϊκή εντολή που έλαβε και η σθεναρή όσο και υπεύθυνη στάση της επιδοκιμάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το "ελληνικό θέμα" βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, με τον Μπάρακ Ομπάμα να συναντάται αύριο με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ την ίδια ώρα το κίνημα στήριξης της Ελλάδας και του ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη.
(Σκίτσο Τάσος Αναστασίου / Αυγή)