ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Δυναμική είσοδος του Χρήστου Μεμή στο Διαδίκτυο

«Παζαρεύει» με τον Θεοδωράκη το protagon και συζητάει με πολλούς άλλους

Πάντα ανήσυχος και με τρέλα για τη δημοσιογραφία (έντυπη και ηλεκτρονική) ο Χρήστος Μεμής. Mετά την αποχώρησή του από τον ΔΟΛ και τη συνταξιοδότησή του, ο τέως γενικός διευθυντής μέσων Ενημέρωσης του Οργανισμού, ξεκίνησε αμέσως τις επαφές αναζητώντας τρόπους και Μέσα να διοχετεύσει την ενεργητικότητά του.
 «Εχει πολλά να δώσει ακόμη ο Χρήστος αν και τώρα δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με εφημεριδα - παρόλο που το γνωρίζει καλά το "άθλημα"»» έλεγε χαρακτηριστικά ένας από τους στενούς συνεργάτες του στον ΔΟΛ, σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι σε καφέ του Κολωνακίου.  «Αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι ότι τον ενδιαφερει ένα καλό, παρεμβατικό σάιτ. Μην ξεχνάτε ότι ο Μεμής είχε τρέλα με το διαδίκτυο και ανακάλυψε τα μπλογκς όταν αυτά για τους άλλους δημοσιογράφους.. ήταν ακόμη άγνωστες λέξεις...» συμπλήρωσε έτερος (και ενημερωμενος) της παρέας.
 Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται καθώς τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε ευρέως ότι ο Χρήστος Μεμής παζαρεύει με τον Σταύρο Θεοδωράκη για να αγοράσει το «protagon» (οι δυό τους γνωρίζονται πολύ καλά από τον ΔΟΛ - "κύριε διευθυντά" τον αποκαλούσε ο Σταύρος προτού γίνει τηλεοπτικός αστέρας και αρχηγός κόμματος).
Η είδηση ήταν επόμενο να διαρρεύσει καθώς εκτός των άλλων ο Μεμής είχε επαφές και βολιδοσκοπούσε φίλους του δημοσιογράφους προκειμένου να συνεργαστούν μαζί του σε μια «ιντερνετική απόπειρα που θα κάνει πάταγο, όπως αυτή της Huffington Post».
 Τώρα, σύμφωνα με το enimerosi24, Θεοδωράκης και Μεμής βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, έχοντας συμφωνήσει σε αρκετά σημεία… Το ποσό όμως, λέει, που ζητάει ο Σταύρος Θεοδωράκης για να παραχωρήσει το «protagon», κρίθηκε ασύμφορο από τον Χρήστο Μεμή, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» προς το παρόν οι συζητήσεις. Είναι πολύ πιθανόν όμως, να ανοίξει ξανά νέος κύκλος συζητήσεων σε περίπτωση που ο Σταύρος Θεοδωράκης μειώσει τις οικονομικές του απαιτήσεις…
Ακούγεται ότι ο Χρήστος Μεμής, από τότε που έφυγε από τον ΔΟΛ έχει επαφές με «φιλους επιχειρηματίες» που ενδιαφέρονταν να χρηματοδοτήσουν το όποιο διαδικτυακό εγχείρημα του παλαίμαχου δημοσιογράφου - είτε πρόκειται για το σάιτ του Θεοδωράκη είτε για μια φρέσκια και κυρίως σοβαρή προσπάθεια... Οι αρχικές συζητήσεις είχαν να κάνουν και με την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας αλλά εγκαταλείφθηκαν σύντομα καθώς επικράτησε η γνωστή άποψη ότι «το χαρτί πέθανε, το μέλλον της ενημέρωσης είναι στο ιντερνετ»...

ΥΓ Ελέγχονται οι πληροφορίες που θέλουν τον Χρήστο Μεμή να συζητάει με τον Γιάννη Κουρτάκη προκειμένου να αναλάβει επιτελική θέση στον όμιλο των Παραπολιτικών.