ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Γιατί τα βρόντηξε ο Τατσόπουλος

Αφήνει αιχμές για το μελαγχολικό παρεάκι(;) και επιστρέφει στην συγγραφή βιβλίων

Του κόστισε πολύ, φαίνεται, του Πέτρου Τατσόπουλου που δεν εξελέγη και αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική... Με σημείωμά του στο Facebook, ο Τατσόπουλος ευχαριστεί όλους όσοι τον ψήφισαν, αλλά και τον... Αλέξη Τσίπρα επειδή του έδωσε την... ευκαιρία να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική. Επίσης ευχαριστεί τον Σταύρο Θεοδωράκη επειδή λέει τον...  δέχτηκε στο Ποτάμι. Ο Τατσόπουλος στην ανάρτησή του στο FB αφήνει αιχμές για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη και όπως λέει δεν θα ήθελε να συμπεριληφθεί όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι!.. Ο Τατσόπουλος καταλήγει στην ανάρτησή του πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για ν΄ αποσυρθεί και να επιστρέψει σε αυτό που έκανε σε όλη την ενήλικη ζωή του, δηλαδή να γράφει βιβλία!
Αναλυτικά η ανάρτησή του στο FB:
«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με τη ψήφο τους μου έδωσαν την 6η θέση ανάμεσα στους 48 υποψηφίους του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας, μια θέση ιδιαίτερα τιμητική, όχι όμως κι εκλόγιμη. Στους 4 συνυποψηφίους μου που εξελέγησαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο -τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Γιώργο Αμυρά και την Αντιγόνη Λυμπεράκη- εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα Βουλή. Ο αγαπημένος μου φίλος και συνάδελφος Βασίλης Βασιλικός συνήθιζε να λέει πως "όταν παντρεύεσαι μια γυναίκα, παντρεύεσαι και τους εχθρούς της" -μια αλήθεια που ισχύει κατ' εξοχήν στην ενεργό πολιτική, όπως μου δόθηκε πολλές φορές η αφορμή να διαπιστώσω αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Μολαταύτα, πάντοτε ένιωθα θλίψη για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη -ακόμη και όταν έχουν δίκιο- και δεν θα ήθελα να συμπεριληφθώ όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλακώ τον Ιανουάριο του 2012 στην ενεργό πολιτική και που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία, δυο χρόνια αργότερα, να απεμπλακώ από το κόμμα του προτού η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά κακοφορμίσει. Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι, παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν' αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας».