ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΕΣΗΕΜΘ: νέο διοικητικό συμβούλιο, ίδιο προεδρείο και πολιτικές

Στην πρώτη συνεδρίαση εκλήθησαν χθες τα νεοεκλεγέντα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, για τη συγκρότησή του σε σώμα. Αυτό σχηματίστηκε σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης βδομάδας, όπου οι συναυτουργοί των μνημονιακών πολιτικών προχώρησαν σε έναν… διοικητικό συνδικαλιστικό ανασχηματισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι 5 της πλειοψηφούσας παράταξης ‘Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική’ κατέλαβαν όλες τις θέσεις του προεδρείου ψηφιζόμενοι μόνο από τους ίδιους. Οι 3 αντιπολιτευόμενοι του ΄ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ’ τους καταψήφισαν, ενώ ο εκπρόσωπος των ‘Δημοσιογράφων Συμμετέχουν’.. ψήφισε… "παρών".
Στην αρχή της συνεδρίασης η εκελεγείσα με το ‘ΜΕΤΩΠΟ’ και προερχόμενη από τον Ασύνταχτο Τύπο Μαρίνα Μεϊντάνη υπέβαλε την παραιτησή της, στο πλαίσιο των συλλογικών αρχών λειτουργίας και  της εναλλαγής στις συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις –κυρίως της ανάγκης εκπροσώπησης των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων της Ελεύθερης-Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 στο νέο διοικητικό συμβούλιο. [Παρακάτω παρατίθεται όλη η επιστολή παράιτησής της]
Έτσι, το νέο διοικητικό συγκοτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Τάσος Φωκιανίδης
Αντιπρόεδρος: Γιάνης Βοϊτσίδης
Γενικός Γραμματέας: Βασίλης Κοντογουλίδης
Ταμίας: Αντώνης Ρεπανάς
Έφορος Κτηρίου & Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέας: Ραλλιώ Λεπίδου
(Όλοι της ‘Δημοσιογραφικής Ενότητας-Προοπτικής’)
και μέλη:
Βασίλης Κυριακούλης,
Μπάμπης Μπίκας,
Στέλιος Νικητόπουλος,

(από το ‘ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ’)
και ο Γιώργος Αδάμ (από  τους ‘Δημοσιογράφους Συμμετέχουν’).

Η επιστολή παραίτησης

της Μαρίνας Μεϊντάνη
"ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ
Θεσσαλονίκη 9 Ιουνίου 2014
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέλω να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από μέλος του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές της 3ης Ιουνίου στην ΕΣΗΕΜΘ.
Είναι μια απόφαση που προκύπτει από τις θέσεις που διακηρύξαμε προεκλογικά ως “Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων” (Ασύνταχτος  Τύπος, Δημοσιογραφική Ενότητα, Δημοσιογράφοι της Ελεύθερης – Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και συνάδελφοι από διαφορετικά ΜΜΕ), στο πλαίσιο των συλλογικών αρχών λειτουργίας, των ασυμβίβαστων και της εναλλαγής στις συνδικαλιστικές μας εκπροσωπήσεις, αλλά κυρίως στην ανάγκη εκπροσώπησης των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 στο νέο διοικητικό συμβούλιο .
Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά όλους τους συναδέλφους που ενστερνίστηκαν τις ιδέες και τη διάθεσή μας να συμβάλουμε για μια Ενωση ανεξάρτητη, ισχυρή, μαχητική – διεκδικητική, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο.
Την έδρα του “Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων” θα καλύψει ο επόμενος σε σταυρούς συνάδελφος Στέλιος Νικητόπουλος.
Καλή δύναμη και αγωνιστικότητα
Μαρίνα Γ. Μεϊντάνη"
- απο τον Ασύνταχτο Τύπο