ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι προσπάθειες για υπογραφή σύμβασης με το Ιατρικό Κέντρο

...και η «Πέμπτη Φάλαγγα» στον ΕΔΟΕΑΠ

H πρόεδρος του Τμήματος Υγείας και Περίθαλψης (ΤΥΠ) του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου και το μέλος του ΤΥΠ, Γιάννης Αγγέλης, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τις προσπάθειες του Ταμείου για την υπογραφή νέων συμβάσεων με τα μεγάλα Νοσοκομεία. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «Πέμπτη Φάλαγγα» στον ΕΔΟΕΑΠ  υπό την άμεση ή έμμεση καθοδήγηση της Ελένης Σπανοπούλου. Η πρωην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κατηγορείται από Χριστοδουλίδου και Αγγέλη ότι κατέφυγε σε συκοφαντίες, διακινώντας κείμενο με το οποίο κατηγορεί την πρόεδρο του ΤΥΠ, ότι έχει υπογράψει σύμβαση με το Ιατρικό Κέντρο πίσω από τις πλάτες του ΔΣ (!), όταν η ίδια – όπως και όλα τα μέλη του ΔΣ – γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η σύμβαση με το Ιατρικό Κέντρο δεν έχει ακόμα υπογραφή.
Οι Χριστοδουλίδου και Αγγέλης ξεκαθαρίζουν πως την διαπραγμάτευση χειρίζεται με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου αρμόδια επιτροπή και επισημαίνουν ότι «οταν υπάρξει καταληκτική.. 
συμφωνία μετά την πολύμηνη διαπραγμάτευση η πρόταση θα έρθει στο ΔΣ το οποίο θα αποφασίσει».
 Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
" Στον ΕΔΟΕΑΠ εδώ και καιρό υπό την άμεση ή έμμεση καθοδήγηση της Ελένης Σπανοπούλου δουλεύει μια «Πέμπτη Φάλαγγα» ενάντια σε κάθε προσπάθεια για την επιβίωση του Ταμείου.
Είτε με την άμεση ή έμμεση δυσφήμηση, είτε με την κινητοποίηση του κατεστημένου της πολιτικής πελατείας της στα προηγούμενα συμβούλια μέσα και έξω από το Ταμείο, επιχειρεί εδώ και καιρό, είτε να μπλοκάρει, είτε να ανατρέψει κάθε ενέργεια που γίνεται για να ξαναμπεί ο Οργανισμός στον δρόμο της επιβίωσης.
Ιδιαίτερος στόχος της ήταν και παραμένει το ΤΥΠ, το κομμάτι του ΕΔΟΕΑΠ όπου παίζεται η ικανότητα του κλάδου να αυτοδιαχειρίζεται το Ταμείο του και να υπερασπίζεται το δικαίωμα  στην υγεία των συναδέλφων υπαλλήλων (ΕΠΗΕΑ) και δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ).
Τώρα ο στόχος είναι η προσπάθεια υπογραφής συμβάσεων με τα νοσοκομεία.
Η μέθοδος όμως παραμένει η ίδια : η συκοφαντία και η δυσφήμηση.
Μετά από προσπάθειες μηνών το Ταμείο έχει δρομολογήσει και πάλι την υπογραφή συμβάσεων με τα μεγάλα Νοσοκομεία. Όπως είναι γνωστό  οι συνάδελφοι και το Ταμείο, λόγω της διακοπής των συμβάσεων από τις προηγούμενες διοικήσεις, υποχρεώνονταν να πληρώνουν πλέον «τιμές πόρτας» προς όφελος της ιδιωτικής υγείας και εις βάρος τόσο των μελών μας όσο και του Ταμείου.
Με τις νέες συμβάσεις απαιτούμε τόσο τα διαγνωστικά κέντρα όσο και τα Νοσοκομεία που δέχονται και υπογράφουν τις συμβάσεις αυτές να αποδεχθούν πολύ μικρότερες τιμές ώστε να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες τους για τα μέλη μας, ιδιαίτερα σε πολυπληθείς ομάδες ασθενών μελών του ΕΔΟΕΑΠ με παθήσεις που η προσφυγή σε ορισμένα εξ αυτών, λόγω ειδίκευσης, να είναι αναπόφευκτη.
Αυτό το «βήμα» του ΕΔΟΕΑΠ δεν βολεύει την Ελένη Σπανοπούλου και τους φίλους της.
Το Ταμείο και τα μέλη μας δεν θα γίνονται πλέον αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης στο «ελεύθερο εμπόριο της υγείας».
Κατέφυγε λοιπόν για άλλη μια φορά στην συκοφαντία διακινώντας κείμενο με το οποίο κατηγορεί την πρόεδρο του ΤΥΠ, ότι έχει υπογράψει σύμβαση με το Ιατρικό Κέντρο πίσω από τις πλάτες του ΔΣ (!), όταν η ίδια – όπως και όλα τα μέλη του ΔΣ – γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η σύμβαση με το Ιατρικό Κέντρο δεν έχει ακόμα υπογραφή.
Την διαπραγμάτευση χειρίζεται με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Όταν υπάρξει καταληκτική συμφωνία μετά την πολύμηνη διαπραγμάτευση η πρόταση θα έρθει στο ΔΣ το οποίο θα αποφασίσει. Άλλωστε ένας από τους λόγους της μεγάλης διάρκειας διαπραγμάτευσης  έχει να κάνει με την επιμονή των διαπραγματευτών να μειωθούν οι τιμές σε επίπεδο που να μπορεί να ανταπεξέλθουν το Ταμείο και τα μέλη μας.
Ως πρόσχημα για την δυσφήμηση χρησιμοποιεί δημοσίευμα ειδικού ασφαλιστικού περιοδικού το οποίο έχει ήδη ανασκευάσει το ψευδές δημοσίευμα, του οποίου την …προώθηση δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιος είχε αναλάβει.
Στόχος προφανής είναι να δυσφημισθεί το ΤΥΠ και να υπονομευθεί η διαδικασία προκειμένου να παραμείνουν στην διάθεση του «ελεύθερου εμπορίου υγείας» το Ταμείο και τα μέλη μας.
Ο πανικός που έχει καταλάβει την Ε. Σπανοπούλου λόγω των ευρημάτων του διαχειριστικού ελέγχου που ολοκληρώθηκε, ή των άλλων ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι δικαιολογημένος.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουμε το ίδιο ανεκτικοί, όπως μέχρι τώρα μαζί της.
Και αυτό όχι γιατί έχουμε χάσει την υπομονή μας απέναντι στις γελοιότητα και τις δόλιες επιθέσεις, αλλά γιατί δεν πρόκειται να της χαρίσουμε ούτε ένα χιλιοστό των ευθυνών από την κατάσταση στην οποία έχει φέρει το Ταμείο.
Μπροστά μας όπως εξηγήσαμε στην Γενική Συνέλευση έχουμε ένα εξαιρετικά κρίσιμο εξάμηνο που θα κρίνει την πορεία του Ταμείου.
Και σ’ αυτό το εξάμηνο δεν υπάρχει χώρος για την «πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο Ταμείο.

Πόπη Χριστοδουλίδου, πρόεδρος ΤΥΠ
Γιάννης Αγγέλης, μέλος ΤΥΠ "