ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οργή Μαξίμου κατά Μαρινάκη για την εκλογή της Δούρου!

Τελικά φαίνεται πως η ενασχόληση του επιχειρηματία και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τα κοινά και την πολιτική δημιούργησε αντιπαλότητες και συσπείρωσε πολλές και ετερόκλητες δυνάμεις εναντίον του (βλέπε Γιάννα, Αλαφούζος κλπ).
Σήμερα με τον τίτλο «Ποιος “σκότωσε” τον Γιάννη Σγουρό» ο Μικροπολιτικός των Νέων προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επικράτησε τελικά  η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τα αίτια της ήττας του απερχόμενου περιφερειάρχη -«μας πούλησαν όλοι»  λένε οι άνθρωποί του.
Πέραν των όσων έχουν γραφεί κατά καιρούς για τον πόλεμο Μιχελάκη και λοιπων νεοδημοκρατών κατά Σγουρού, τα ΝΕΑ γράφουν και για την οργή Μαξίμου («ενόχληση» γράφουν κομψά) κατά Μαρινάκη. Κι αυτό γιατί στο Μαξίμου «θεωρούν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έβαλε το χεράκι..
του για τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής. Δηλαδή το “τυχαίο” δείπνο του με τη Δούρου στο λιμάνι του Πειραιά που συζητήθηκε, όπως και το αν έδωσε γραμμή στη Θύρα 7 να ψηφίσει μονοκούκι την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ».
Επίσης, πολλά ράμματα έχει το σγουραίικο και για τη γούνα παλαιών πασόκων του Πειραιά, όπως των πρώην βουλευτών Γρηγόρη Νιώτη και Γιάννη Διαμαντίδη, καθώς, λέει, λειτουργώντας υπέρ του Μώραλη στην ουσία έθαψαν τον Σγουρό. Υπήρξαν και οι πιο ακραίες ενέργειες, όπως αυτή του Αντώνη Λιντζέρη, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ β” Πειραιά (και αδελφού του πρώην βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη), ο οποίος, λέει, έδωσε καθαρή γραμμή στους πασόκους να ψηφίσουν Δούρου!
Αναλυτικά ο Μικροπολιτικός γράφει για  το θέμα:
"Πολιτική και έγκλημα είναι το ίδιο πράγμα, έλεγε ο Αλ Πατσίνο στο «Νονό Νο 2». Στην περίπτωση της ήττας του Γιάννη Σγουρού, ακόμη και ο Μάικλ Κορλεόνε θα σήκωνε τα χέρια ψηλά καθώς το έγκλημα που διασφάλισε την πρωτιά της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια  ήταν κατ' εξακολούθηση. Πρωτεργάτης  ήταν ο Γιάννης Μιχελάκης με τις επανειλημμένες δημόσιες επιθέσεις κατά του Σγουρού και τον υπόγειο πόλεμο που έκανε εναντίον του μέσω δικού του συστήματος γαλάζιων δημάρχων. Συνένοχος στο φόνο όμως είναι και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αν και εξ αντανακλάσεως. Αναφέρομαι στην ευθεία στήριξη του υπουργου Παιδείας στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, η οποία εν τέλει λειτούργησε κατά της ΝΔ και κατά της υποψηφιότητας Σγουρού. Μένει να φανούν οι συνέπειες.
Το κλου είναι ότι  το μεγαλύτερο μέρος της ενόχλησης του Μαξίμου για όσα εκτυλίχθηκαν στον Πειραιά πέφτει πάνω στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οχι για τα του δήμου. Αλλά επειδή θεωρούν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έβαλε το χεράκι του και για τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής: το δείπνο του με τη Δούρου στο λιμάνι του πειραιά που συζητήθηκε, όπως και το αν έδωσε γραμμή στη Θύρα 7 να ψηφίσει μονοκούκι την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως μου το έθεσε στενός συνεργάτης του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής «μας πούλησαν όλοι».  Η μομφή δεν αφορά μόνο τους νεοδημοκράτες, αλλά και τους πασόκους, από τους οποίους το επιτελείο του απερχόμενου περιφερειάρχη έχει πολλά παράπονα. Η σπουδή των πασόκων (Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Καρύδης, Φίλιππος Σαχινίδης- έφυγε νωρίς για να μην φωτογραφηθεί- και άλλοι) να δειπνήσουν λίγες μόλις ημέρες μετά το «τυχαίο» δείπνο Δούρου- Μαρινάκη στην ταβέρνα του Γιάννη στο Χατζηκυριάκειο έσφαξε τον Σγουρό. Αυτό επειδή δήλωσαν τη στήριξη τους στον Μώραλη χωρίς, σύμφωνα με τον Σγουρό, να ζητήσουν ανταλλάγματα στην περιφέρεια. Κοινώς η στήριξη ήταν λίγο “κουκουρούκου”.
Πολλά ράμματα έχει το σγουραίικο και για τη γούνα παλαιών πασόκων του Πειραιά, όπως των πρώην βουλευτών Γρηγόρη Νιώτη και Γιάννη Διαμαντίδη, καθώς λειτουργώντας υπέρ του Μώραλη στην ουσία έθαψαν τον Σγουρό. Υπήρξαν και οι πιο ακραίες ενέργειες,  όπως αυτή του Αντώνη Λιντζέρη, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ β” Πειραιά (και αδελφού του πρώην βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη), ο οποίος έδωσε καθαρή γραμμή στους πασόκους να ψηφίσουν Δούρου!"