ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ποιοι φέρνουν τη Huffington Post στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Επιτυχημένος εφοπλιστής, «μπετ-ατζής» επιχειρηματίας και γνωστή τηλεπερσόνα εμπλέκονται στο εγχείρημα

Δαιμόνια, πάμπλουτη και μία από τις επιδραστικότερες γυναίκες στον κόσμο, η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον ανακοίνωσε τη δημιουργία της ελληνικής έκδοσής του Huffington Post, που θα λανσαριστεί από τον Σεπτέμβριο - στο επιτελείο της Ελλης Στάη έχουν αρχίσει ήδη να προβληματίζονται.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πρόσωπα που, σύμφωνα με το άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Τζένης Αγιανδρίτηστο «Θέμα», φέρονται να εμπλέκονται στην ελληνική έκδοση. Οι πληροφορίες θέλουν πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα να βρίσκονται:
1) Γνωστός εφοπλιστής, από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους πλοιοκτήτες τόσο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία όσο και στη Wall Street.
2) Πολυπράγμων επιχειρηματίας που διαθέτει ποσοστά στον όμιλο Φιλιππάκη, συνεργάζεται με τον όμιλο Οντόνι και κατέχει 17 ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα στοιχηματικά κυρίως sites.
3) Γνωστή τηλεπερσόνα που διατηρει πολύ καλή φιλική σχέση με την Αριάννα Στασινοπούλου Χάφινγκτον.
Το κυνήγι για τη συμφωνία της ελληνικής έκδοσης του Huffington Post (βρίσκεται στην κορυφή του..
παγκόσμιου χάρτη των ιστότοπων με 100.000.000 μοναδικους επισκέπτες μόνο στις ΗΠΑ και 250.000.000 στον υπόλοιπο κόσμο) έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Προτάσεις για την ελληνική έκδοση του site είχαν καταθέσει, όπως λένε οι πληροφορίες, τόσο ο Νίκος Νανόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, όσο και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ. Για άγνωστους, όμως, λόγους η συμφωνία δεν προχώρησε, ωστόσο το ενδιαφέρον παρέμενε ενεργό.

Ο εφοπλιστής Παππάς κι ο επιχειρηματίας Μάρης
Η πρόταση για τη δημιουργία της ελληνικής έκδοσής του Huffington Post,  επανήλθε το τελευταίο διάστημα και, όπως λένε οι πηγές, αυτή τη φορά κατατέθηκε από τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά, έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους πλοιοκτήτες τόσο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία όσο και στη Wall Street.
Εκτός όμως από τον εφοπλιστή που φέρεται ως ο κύριος επενδυτής, ενδιαφέρον προκαλεί η ανάμιξη και άλλων ονομάτων στην υπόθεση «ελληνική έκδοση της Huffington Post». Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες, έτερος επενδυτής φέρεται ο πολυπράγμων επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης, που διαθέτει έναν όμιλο από 17 ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα sites. Πρόκειται κυρίως για αθλητικές και στοιχηματικές ιστοσελίδες (news247, sport 24, stoiximan, in kazino, poker.gr, ola paok, prasina nea, daily motion, red planet κ.τ.λ.), ενώ ο ίδιος κατέχει και ποσοστά στην εταιρεία του Γ. Φιλιππάκη που εκδίδει «Δημοκρατία». Το σημείο εκκίνησης των δραστηριοτήτων του είναι η γνωριμία του με έναν συνεργάτη του Κύπριου επιχειρηματία Χρήστου Ρούσσου, εκπρόσωπο στην Ελλάδα της ξένης στοιχηματικής εταιρείας Eurobet. Ο Μάρης πείθει τον συνεργάτη του Ρούσσου να τοποθετεί διαφημίσεις στα site του εξασφαλίζοντας για εκείνον ποσά από τις επιστροφές. Η τακτική φαίνεται να λειτουργεί αφού οι ξένες εταιρείες στοιχημάτων είναι πρόθυμες να διαθέσουν σεβαστά ποσά προκειμένου να ανταγωνιστούν τον ΟΠΑΠ αποσπώντας πελάτες. Η συνεργασία, όμως, που του απέφερε μεγάλα κέρδη ήταν εκείνη με την εταιρεία bwin, με την οποία υπέγραψε με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους προς όφελος της ελληνικής πλευράς.

Η συνεργασία με τον Οντόνι
Οταν η σύμβαση διακόπηκε, λέγεται πως ο Μάρης πήρε μια τεράστια αποζημίωση (17.000.000 ευρώ), ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τα επόμενα επιχειρηματικά του πρότζεκτ. Θα ακολουθήσει η συνεργασία με τον επιχειρηματία Ροδόλφο Οντόνι, που μέσω της εισηγμένης Centric εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη βρετανική εταιρεία SportingBet. Από τον Οντόνι ζητάει διαφημιστική κάλυψη στην εφημερίδα του τελευταίου «Sportime» για το site του Μάρη, το betoto. Αίτημα που έγινε δεκτό, μόνο που στην πορεία ο Μάρης πρότεινε στον συνεργάτη του να αποκτήσει ποσοστό από το στοιχηματικό του site, betoto. Η συνεργασία επεκτείνεται και στην πορεία από κοινού θα φτιάξουν ένα αθλητικό site με το όνομα της εφημερίδας, το sportime.gr.

Διαψεύδει η Εμυ Λιβανίου
Ιδιαίτερη έκπληξη, όμως, ήταν η εμπλοκή του ονόματος της Εμυς Λιβανίου στην ελληνική έκδοση του portal. Σε επικοινωνία που είχε το «ΘΕΜΑ» μαζί της, η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος ανέφερε ότι όντως γνωρίζει την Αριάννα Στασινοπούλου Χάφινγκτον από επαφές της στη Νέα Υόρκη όπου ταξίδευε συχνά στο παρελθόν, αλλά μέχρι εκεί: «Γνωριζόμαστε, έχουμε καλή σχέση, αλλά για το site και την ελληνική του έκδοση στην Ελλάδα δεν γνωρίζω τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.