ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Από τους καλύτερους πελάτες σε «Ιριδα» και «Ευρώπη»

Από την «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» που εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Εσπρέσσο» λάβαμε επιστολή- απάντηση σχετικά με την ανάρτησή μας «Αγρίεψε ο Μπόμπολας - "Εμπάργκο" στα έντυπα του Γιάννη Φιλιππάκη».
Στο δημοσίευμα αναφέραμε πως η οικογένεια Μπόμπολα προτίθεται να μην τυπώνει πλέον στην εκτυπωτική ομάδα της Ιριδας τις εφημερίδες "Espresso" και "Δημοκρατία" ενώ σημειώναμε πως προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και στη συνεργασία Φιλιππάκη με το πρακτορείο διανομής "Ευρώπη" που ανήκει στους Μπόμπολα - Αλαφούζο. Επίσης επισημαίναμε πως το αφεντικό του «Δημοκρατικού Τύπου» φαίνεται ότι έχει θέση κατ' επανάληψη αιτήματα για διευκολύνσεις στην πληρωμή τόσο στο πιεστήριο όσο στο πρακτορείο.
Σε όλα τα παραπάνω η «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» απαντά ότι ήταν και είναι απόλυτα συνεπής όσον αφορά στις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της εκτυπωτικής ΙΡΙΣ Α.Ε και πως συνεχίζει απρόσκοπτα την συνεργασία της με την ΕΥΡΩΠΗ. Αναλυτικά:..
«Σχετικά με ανάρτησή σας, θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής:
1.  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. ήταν και είναι απόλυτα συνεπής όσον αφορά στις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της εκτυπωτικής ΙΡΙΣ Α.Ε. Αποτελεί δε, κατά δήλωσιν των διοικούντων την εκτυπωτική εταιρεία, τον μεγαλύτερο πελάτη της μετά τους μετόχους της.
2.  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εμπιστεύθηκε την διανομή των εντύπων της αποκλειστικά στο Πρακτορείο Διανομής ΄΄ΕΥΡΩΠΗ΄΄. Μην συμμετέχοντας στην «μεταγραφολογία» των Πρακτορείων, η οποία πότε φουντώνει και πότε, περιέργως, σβήνει, συνεχίζουμε απρόσκοπτα την συνεργασία μας με την ΕΥΡΩΠΗ και το στελεχιακό της δυναμικό.
Πράγματι, αποτελεί απορίας άξιον το κατά πόσον ένας επιχειρηματικός όμιλος, με εταιρείες εισηγμένες στο Χ.Α., με πολυσχιδείς δραστηριότητες τόσο στον χώρο των Μέσων, όσο όμως και γενικότερα στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας, μπορεί, επειδή, κατά τις πληροφορίες σας «ενοχλείται από δημοσιεύματα», να επιδιώκει να πλήξει την Ανεξαρτησία του Τύπου η οποία, ας μην ξεχνάμε, αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.
Ίσως πρέπει κάποτε, ο πολύπαθος χώρος των Μέσων, να αποκτήσει θεσμικό πλαίσιο το οποίο να σέβονται όλοι οι δραστηριοποιούμενοι σε αυτόν.
Ας μην λησμονούμε ότι, για κάποιους εξ ημών τουλάχιστον, ο Τύπος αποτελεί κλάδο της οικονομικής μας ζωής, δραστηριότητα βιοπορισμού και όχι πεδίο εξυπηρετήσεως αλλότριων επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως κατά καιρούς έχει καταγγελθεί ακόμη και από κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες.
Ελπίζω οι αναγνώστες σας να έλαβαν τις αναγκαίες διευκρινίσεις.
Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.