ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ποια επαγγέλματα έχουν τους περισσότερους «ψυχάκηδες»

Και γενικός διευθυντής και ψυχοπαθής; Υπάρχουν πολλοί! Και δημοσιογράφοι!

Αληθεύει ότι σε κάποια επαγγέλματα υπάρχουν περισσότεροι ψυχοπαθείς σε σύγκριση με κάποια άλλα; Οι ειδικοί επιστήμονες απαντούν καταφατικά.
Η μειωμένη αίσθηση του φόβου, η ψυχρή αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων, ο εγωκεντρισμός, η παρορμητικότητα, είναι μερικά από τα στοιχεία που οι ψυχίατροι θα μπορούσαν να αποδώσουν σε έναν ψυχοπαθή. Ποια όμως είναι τα επαγγέλματα που οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς;
Ο ψυχολόγος Κέβιν Ντάντον έγραψε το βιβλίο "Η σοφία των ψυχοπαθών - Τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία", και μέσα σε αυτό μας παρουσιάζει τον κατάλογο με τα δέκα επαγγέλματα.. που συναντάμε τους περισσότερους ψυχοπαθείς. Παράλληλα ο συγγραφέας αποκαλύπτει και τα δέκα επαγγέλματα στα οποία οι ψυχοπαθείς αποτελούν την μειοψηφία.
Tα δέκα επαγγέλματα που συναντάμε τους περισσότερους ψυχοπαθείς:
1. Οι Γενικοί Διευθυντές των επιχειρήσεων:
2. Δικηγόροι
3. Εργαζόμενοι σε ραδιόφωνο και τηλεόραση
4. Πωλητές
5. Χειρουργοί
6. Δημοσιογράφοι
7. Αστυνομικοί
8. Ιερείς
9. Σεφ
10. Δημόσιοι υπάλληλοι
Όμως υπάρχει και ο αντίποδας, τα επαγγέλματα, όπου οι ψυχοπαθείς αποτελούν την μειοψηφία και αυτά είναι:
1. Κοινωνικοί λειτουργοί
2. Νοσοκόμοι
3. Θεραπευτές
4. Τεχνίτες
5. Αισθητικοί
6. Εργαζόμενοι σε φιλανθρωπικά ιδρύματα
7. Δάσκαλοι
8. Καλλιτέχνες
9. Γιατροί
10. Λογιστές
Αποκαλυπτικό είναι για τους ψυχοπαθείς ή τουλάχιστον γι' αυτούς που έχουν ροπή προς την ψυχοπάθεια, ότι προτιμούν τα επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται από άγχος και εξουσία, ενώ αποφεύγουν εκείνα που η ανθρώπινη επαφή είναι μεγάλη και άμεση.