ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Aυτοδιαχείριση ραδιοσταθμών; Ονειρο ήταν και πάει;

Tελικά το ΕΣΡ επικοινώνησε με τον Κώστα Γιαννακίδη ζητώντας του περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αίτηση αυτοδιαχείρισης που είχαν κάνει στο Συμβούλιο οι εργαζόμενοι του Best 92.6. Ο Κώστας ήταν ο επικεφαλής. Προφανώς το ΕΣΡ μετά την ανάκληση άδειας αποφάσισε να προχωρήσει λίγο την κατάσταση, να ανιχνεύσει το έδαφος, να λάβει γνώση των προθέσεων των εργαζόμενων. Αλλά δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Οι 14 πρώην εργαζόμενοι του Best που είχαν βάλει τις υπογραφές τους στην αίτηση δεν θα το συνεχίσουν, μάλλον. Για καθαρά οικονομικούς λόγους. Δεν μπορούν να το υποστηρίξουν το εγχείρημα, χρειάζονται χρήματα για τα στούντιο, τις κεραίες, για τα πάγια έξοδα κ.ο.κ. Χώρια τα 500 ευρώ που πρέπει να καταβάλει ο κάθε..
εργαζόμενος του συνεταιρισμού (είναι απαραίτητο να φτιαχτεί συνεταιρισμός). Και αυτά, δεν υπάρχουν.
Ο νόμος τελικά που προσφέρει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους ενός ραδιοφώνου να πάρουν οι ίδιοι τους σταθμούς στα χέρια τους (αν τους χρωστάει χρήματα ο ιδιοκτήτης του) μοιάζει ολίγον τι ανεφάρμοστος. Μόνο αν βρεθούμε μπροστά σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, όπως εκείνη ας πούμε του Nitro 102.5 και του Flash 96 (του εξαφανισμένου Πέτρου Κυριακίδη) στις οποίες οι εργαζόμενοι κατάφεραν και απέκτησαν στις δημοπρασίες τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αλλά και πάλι οι δυσκολίες της κάλυψης των παγίων εξόδων από τους ίδιους του εργαζόμενους μοιάζει πιαθνόν αξεπέραστος. Ίσως, δεν ξέρω. Πάντως αυτή τη στιγμή η υπόθεση αυτοδιαχείριση και στο Nitro 102.5 και στο Flash 96 δεν έχει προχωρήσει, ιδιαίτερα. 
Σημειώστε πως την τελική έγκριση μετά το ΕΣΡ τη δίνει ο αρμόδιος υπουργός, ο Σίμος Κεδίκογλου. Μόλις η άδεια περάσει στον εκάστοτε συνεταιρισμό, οι εργαζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δέχονται διαφημίσεις και να κάνουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Για παράδειγμα στην Βοιωτία, το Ράδιο Ένωση 97.3 ανήκει στους εργαζόμενους ενός εργοστασίου με μέταλλα. Το ίδιο και ο επίσης συνεταιριστικός 9.65 της Χαλκίδας, ο οποίος είναι ενημερωτικός και έχει πολύ καλό πρόγραμμα. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση, πάντα, να υπάρχει επαρκής τεχνική υποδομή.
Δημήτρης Κανελλόπουλος / e-tetradio