ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Καρακούσης «ξεχνάει» το μισό εκατ. του Καψή και τις 500.000 του Μαρτιγόπουλου...

Ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης με σημερινό του άρθρο στο vima.gr ανέλαβε για μια ακόμη φορά να "ντύσει" με επιχειρήματα τις 48 απολύσεις που έκανε ο ΔΟΛ μέσα σε δύο ημέρες. Επίσης δίνει επιχειρήματα στην τάξη του για τις υπόλοιπες απολύσεις που θα ακολουθήσουν στον Οργανισμό Λαμπράκη και για την οριζόντια μείωση των μισθών κατά 30%. Αυτά τα νούμερα δεν είναι δημιουργήματα νοσηρών εγκεφάλων αλλά αυτά που είπε ο κ Καρακούσης και η παρέα του χθές στην συνάντηση που είχαν με τα σωματεία του Τύπου.
Η κεντρική ιδέα του κ Καρακούση που θα μπορούσε να την πεί με μοναχά μια φράση είναι:  "Οι διαφημίσεις έχουν μειωθεί δραματικά, οι τράπεζες δεν μας δανείζουν άρα απολύουμε και..
μειώνουμε μισθούς για να επιβιώσει ο ΔΟΛ". Ολα τα υπόλοιπα ήταν περιτύλιγμα, γι' αυτό το μοναδικό επιχείρημα. Τα πιο σημαντικά όμως είναι αυτά που δεν λέει ο κ Καρακούσης στο άρθρο του. Και να τα πάρουμε απο την αρχή:
 - Δεν λέει ο κ Καρακούσης ότι ο ΔΟΛ "έδιωξε" τον κ Καψή απο τις τάξεις του Οργανισμού για να γίνει υπουργός πρίν 2 χρόνια (εν μέσω κρίσης) δίνοντάς του αποζημίωση απόλυσης 500.000 ευρώ (δείτε την καταγγελία της σύμβασης για του λόγου το αληθές). Γιατί όπως έλεγε και ο ίδιος ο Καψής έχει παιδί να σπουδάσει στο εξωτερικό.
- Δεν λέει ο κ Καρακούσης ότι ο ΔΟΛ (εν μέσω κρίσης) πρίν λίγους μήνες προσέλαβε τον κ. Μαρτιγόπουλο, πρώην διευθύνων Σύμβουλο της ΚΟΣΜΟΤΕ για να οργανώσει τον ΔΟΛ, με ετήσιες απολαβές πάνω απο 500.000
- Δεν λέει ο κ Καρακούσης ότι ο ΔΟΛ (εν μέσω κρίσης) έχει γεμίσει με αρχισυντάκτες και διευθυντές, αδρά αμοιβόμενους. Οι κακές φήμες λένε ότι η αναλογία δημοσιογράφου πρός αρχισυντάκτη είναι σχεδόν δύο προς ένα. Και όταν κάποιος τόλμησε και μίλησε στην συναντηση με τα σωματεία γι' αυτούς τους μισθούς των στελεχών, η απάντηση ήταν ότι την μισθοδοσία των στελεχών την χειρίζεται προσωπικά ο κ Ψυχάρης.

- Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης των Financial Crimes