ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Ποιοι (πολυθεσίτες) δημοσιογράφοι είναι στο payroll του ΟΠΑΠ...

Οι 98 «ειδικοί σύμβουλοι» με τις εξωφρενικές αμοιβές

ΜΠΟΡΕΙ τα έσοδα του ΟΠΑΠ από το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» να υποχωρούν χρόνο με το χρόνο, λόγω της φθίνουσας πορείας των εισοδημάτων στη χώρα μας και της κακής ποιότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο έχει γυρίσει σε κατάσταση υπανάπτυξης, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον Οργανισμό να προσλαμβάνει δεκάδες συμβούλους «Στοιχήματος».
Η πτώση των εσόδων από το παιχνίδι «Πάμε Στοίχημα» αγγίζει το 33% την περίοδο 2010-2012 (με τάση νέας πτώσης το 2013), αλλά ο ΟΠΑΠ την ίδια περίοδο είχε 98 «ειδικούς συμβούλους», όπως τους ονομάζει. Σε αυτόν το στρατό πρωτεύουσα θέση έχουν οι δημοσιογράφοι. Οι τελευταίοι «προσφέρουν» στον ΟΠΑΠ τις γνώσεις τους και το ρεπορτάζ τους. Δεν είναι κατ' ανάγκην μόνο αθλητικοί ρεπόρτερ, αλλά από διάφορες ειδικότητες. Δυστυχώς, ο..
ΟΠΑΠ δεν παίρνει μόνο άνεργους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπορεί να πει κάποιος ότι ασκείται και κοινωνική πολιτική. Ο Οργανισμός χρησιμοποιεί αρκετούς διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες.
** Η πλέον χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δημοσιογράφου ο οποίος εργαζόταν στη δημόσια τηλεόραση και ήταν συνδικαλιστής. Ο κύριος αυτός είναι «θαμών» του payroll του ΟΠΑΠ, τα τελευταία χρόνια. Μόνο τα τελευταία τρία έλαβε το ποσό των 100.200 ευρώ (34.200 ευρώ το έτος 2012, 36.000 το 2011 και 30.000 ευρώ το 2010), όταν εκατοντάδες συνάδελφοί του έμειναν άνεργοι το ίδιο διάστημα.
** Εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας άλλος διπλοθεσίτης δημοσιογράφος, ο οποίος χειριζόταν εσωτερικές υποθέσεις του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος είχε κι άλλη δουλειά. Από τον ΟΠΑΠ έλαβε την τριετία 2010-2012 το εξωφρενικό ποσό των 198.331 ευρώ, όταν συνάδελφοί του πεινούσαν.
** Τρίτο δείγμα της γαλαντομίας του Οργανισμού είναι ότι ένας από τους συνεργαζόμενους λογιστές είχε αμοιβές της τάξης των 85.000 ευρώ κατά μέσον όρο ετησίως ή 246.960 ευρώ την τριετία 2010-2012.
** Τέταρτο παράδειγμα, η αμοιβή του παρουσιαστή, ο οποίος έβγαινε στην τηλεόραση κι έκανε την κλήρωση για διάφορα παίγνια του ΟΠΑΠ.
Χρ. Ιωάννου / Κυρ. Ελευθεροτυπία