ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Αρχισε η πληρωμή των επιδοτούμενων ανέργων που καταρτίστηκαν στα ΚΕΚ

Από σήμερα (03/6) το πρωί άρχισε η πληρωμή των επιδοτήσεων των ανέργων μελών σε όλη τη χώρα. Περιλαμβάνονται οι άνεργοι που παρακολούθησαν την κατάρτιση στα ΚΕΚ και είναι μέλη των Ενώσεων Συντακτών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας και της ΕΣΠΗΤ.
Το ποσόν που πιστώνεται σε κάθε δικαιούχο ανέρχεται στο αρχικό ποσό των 1.500 ευρώ και γίνονται κρατήσεις φόρου 20%=300 ευρώ και χαρτοσήμου 3,6%=54 ευρώ. Ο τραπεζικός λογαριασμός κάθε δικαιούχου με το IBAN που έχει δηλωθεί, πιστώνεται με το ποσόν των 1.146 ευρώ τελικά.
Για τις κρατήσεις, θα δοθούν βεβαιώσεις από την ΕΣΗΕΑ για να χρησιμοποιηθούν στην Εφορία το έτος 2013 (οικονομικό έτος 2014) και να επιστραφούν στους δικαιούχους, για όσους δεν έχουν άλλα εισοδήματα ή να συμψηφιστούν.
Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι η ΕΣΗΕΑ πιστώνει σήμερα και αύριο.. τους λογαριασμούς τους, αλλά οι τράπεζες έχουν valeur 2-3 ημερών για να εισπράξουν τα χρήματά τους.
Επισημαίνεται ότι για περίπου πενήντα (50) άτομα δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Υπουργείο η πληρωμή τους, αλλά προοδευτικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα πληρωθούν όλοι.