ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους απλήρωτους στο χώρο του Τύπου

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr», στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» καθώς και ο δημοσιογράφοι οι οποίοι απασχολούνται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ». Oι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις:
** Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ σε συνέχεια της απόφασής τους για την κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 έως τις 5 το απόγευμα αύριο Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι..
εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr».  Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζόμενων.

** Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, εξαιτίας της αντεργατικής και απαξιωτικής στάσης έναντι των Σωματείων που τηρεί η εργοδοσία, κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία από τις 5 το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη, 6 Ιουνίου, έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».
Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί τύπου στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» δεν έχουν πληρωθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τα κυριακάτικα, καθώς και αναδρομικά από αυξήσεις αποδοχών από το 2008. Οι εργαζόμενοι  έχουν ξεκινήσει από τις 23 Μαΐου 2013 απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

  ** Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ».
Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», η οποία δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές έξι μηνών στους συναδέλφους.  Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζόμενων.(UPD H απεργία ανεστάλη καθώς κατεβλήθη η εξόφληση Μαιου στους εργαζόμενους)