ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μια «ηλεκτρική» εφημερίδα

Λέμε και ξαναλέμε αυτές τις μέρες για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και πως θα ξαναφέρουν πίσω το αναγνωστικό κοινό. Πριν από πολλά χρόνια ωστόσο, πριν από οκτώ δεκαετίες και βάλε, είχε κάνει την εμφάνισή της στο Λος Αντζελες η πρώτη ίσως «ηλεκτρική» εφημερίδα του δυτικού ημισφαιρίου. Στη γωνία της οδού Χιλ με την 6η λεωφόρο, έδινε τις τρέχουσες ειδήσεις ως άλλο «κρόουλ» των σημερινών δελτίων.
Για πρώτη φορά τα λαμπάκια της «ηλεκτρικής» εφημερίδας άναψαν στις 12 Οκτωβρίου του 1931. Την ύλη της διαχειρίζονταν οι «Los Angeles Times» και προερχόταν από τηλεγραφήματα, από το ραδιόφωνο, από επιστολές, από τηλεφωνήματα - όλα χώραγαν στις πέντε ώρες που παρέμενε κάθε βράδυ φωτεινή η επιγραφή ύψους ενάμιση μέτρου. Ο στόχος της; Ν' ανοίξει την όρεξη των αναγνωστών για να αγοράσουν την άλλη μέρα τους..«Los Angeles Times». Ο,τι ακριβώς ευελπιστούν να κάνουν και οι σημερινές επικεφαλίδες στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων. Να «ψήσουν» τους αναγνώστες μπας και αγοράσουν συνδρομές.
- από την Ελευθεροτυπία