ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πρωτοφανείς πρακτικές από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Καταγγελία για παρεμπόδιση δημοσιογραφικού έργου


Πρωτοφανείς πρακτικές μεταχειρίστηκε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης  προκειμένου να παρεμποδίσει το δημοσιογραφικό έργο. Συγκεκριμένα χθες το πρωί η δημοσιογράφος Ανδρονίκη Κουτσαβλή της ημερήσιας εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου έπαιρνε συνέντευξη από πρόσφυγα που κρατούνταν εντός του φυλασσόμενου από το Λιμεναρχείο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ η ίδια βρίσκονταν εκτός του χώρου. Η συνέντευξη δινόταν με τη συναίνεση του πρόσφυγα. Εκείνη την ώρα λιμενοφύλακας διέκοψε την συνέντευξη και της απαγόρευσε να συνεχίσει το ρεπορτάζ!
Άλλος λιμενοφύλακας απαίτησε την κατάθεση γραπτής αίτησης για την χορήγηση άδειας ώστε να..
επιτραπεί στη δημοσιογράφο να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ. Όταν η Aνδρονίκη Κουτσαβλή ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Λιμενάρχη για να διευθετηθεί το θέμα της το αρνήθηκαν.
Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καταγγέλλει την πρακτική αυτή ως αντιδημοκρατική και καλεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης να διευκολύνει την άσκηση του δημοσιογραφικού έργου ως εκ του νόμου οφείλει.