ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Παραιτήθηκε από τον ΠΣΑΤ ο Αρης Ασβεστάς...

...εξοργισμένος από την βία (θύμα της κι ο ίδιος) και από την αδιαφορία και την ασέβεια μεγάλου κομματιού των αθλητικών συντακτών

Την παραίτησή του από το Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) υπέβαλε ο Αρης Ασβεστάς που επικαλείται λόγους υγείας, σωματικής και ψυχικής, που δεν του επιτρέπουν, όπως λέει, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως οφείλει και με τον τρόπο που οραματιζόταν να το κάνει.
Ο αθλητικογράφος, που καλύπτει το λεγόμενο «κυβερνητικό αθλητικό ρεπορτάζ» (ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα κλπ) και είχε ασχοληθεί εκτενώς και με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, είχε δεχτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο επίθεση κάτω από το σπίτι του, από δύο «φουσκωτούς» και χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκαν οχτώ ράμματα στο πρόσωπο...
Στην επιστολή παραίτησής του ο Ασβεστάς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα γενικότερα προβλήματα του χώρου, οι ξυλοδαρμοί συναδέλφων, η αδιαφορία μεγάλου κομματιού των αθλητικών..
συντακτών για την διαμορφωθείσα κατάσταση, η αδυναμία όλων (κρατικές Αρχές, συνδικαλιστικά όργανα κλπ) να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα, η ασέβεια που επιδεικνύεται από συναδέλφους και «μαγαζιά» ακόμα και σε μια στοιχειώδη και συμβολική 15λεπτη αποχή, είναι στοιχεία που επιδεινώνουν την ήδη βεβαρημένη υγεία μου, αλλά παράλληλα προκαλούν και ανυπολόγιστο κακό στην ψυχολογική μου κατάσταση, θέτοντάς με συχνά εκτός εαυτού.»

 Oλόκληρη η επιστολή
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του Αρη Ασβεστά προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΤ:
«Αξιότιμε Πρόεδρε,
Αξιότιμοι συνάδελφοι-μέλη του Δ.Σ.

Με την παρούσα, επιθυμώ να δηλώσω την παραίτηση μου από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, για λόγους υγείας, σωματικής και ψυχικής, που δεν μου επιτρέπουν να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως οφείλω και με τον τρόπο που οραματιζόμουν να το κάνω.
Τα γενικότερα προβλήματα του χώρου, οι ξυλοδαρμοί συναδέλφων, η αδιαφορία μεγάλου κομματιού των αθλητικών συντακτών για την διαμορφωθείσα κατάσταση, η αδυναμία όλων (κρατικές Αρχές, συνδικαλιστικά όργανα κλπ) να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα, η ασέβεια που επιδεικνύεται από συναδέλφους και «μαγαζιά» ακόμα και σε μια στοιχειώδη και συμβολική 15λεπτη αποχή, είναι στοιχεία που επιδεινώνουν την ήδη βεβαρημένη υγεία μου, αλλά παράλληλα προκαλούν και ανυπολόγιστο κακό στην ψυχολογική μου κατάσταση, θέτοντάς με συχνά εκτός εαυτού.
Όσοι με ξέρουν άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά την ευαισθησία μου σε αυτά τα ζητήματα και το πόσο με επηρεάζουν.
Στην παρούσα φάση, αισθάνομαι το φορτίο πολύ βαρύ. Δεν βρίσκω απολύτως κανένα νόημα να συνεχίσω. Οφείλω να στραφώ στην οικογένεια μου, τους μόνους ανθρώπους δηλαδή που με κάνουν να αισθάνομαι στοιχειωδώς καλά και για τους οποίους οφείλω να είμαι υγιής, σωματικά και ψυχικά.
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα μαζί τους στον σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας μου στο Δ.Σ. Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία, καθώς συνέπεσε με τη χειρότερη –ίσως- χρονιά στην ιστορία της αθλητικής δημοσιογραφίας, από πλευράς προβλημάτων, ανεργίας, επιθέσεων κλπ.
Ευχαριστώ όσους μου στάθηκαν και με στήριξαν τη νύχτα που άλλαξε η ζωή μου για πάντα, όταν οι τραμπούκοι του ποδοσφαίρου με «επισκέφτηκαν» σπίτι μου.
Ευχαριστώ ειδικά τον Σωτήρη Τριανταφύλλου, την Χριστίνα Αμερικάνου και τον Γιάννη Καραλή, που μαζί με κάποιους άλλους που δεν τους ξεχνώ, οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και επιχειρήσαμε να κάνουμε πράξη την προσπάθεια για έναν διαφορετικό ΠΣΑΤ, σε όλα τα επίπεδα. Συγνώμη που σας αφήνω στη μέση. Όμως θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.
Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς τους 163 συναδέλφους που με τίμησαν πέρυσι τέτοιο καιρό με την ψήφο τους. Ελπίζω και εύχομαι να μην αισθανθούν ότι τους προδίδω.
Εις το επανιδείν…
Με εκτίμηση,
Άρης Ασβεστάς»