ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Πως ο Ανδρέας Κουρής κατάφερε να βάλει λουκέτο στα Metropolis

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα για καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους

Έπειτα από 27 χρόνια παρουσίας στη  λιανική πώληση, τα καταστήματα Metropolis και οι εργαζόμενοι σε αυτά οδηγούνται στον αφανισμό. Τα τελευταία 2,5 χρόνια, από τότε που ο νέος ιδιοκτήτης  Ανδρέας Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών) απέκτησε την επιχείρηση, πραγματοποίησε περισσότερες από 160 απολύσεις σε σύνολο περίπου 220 εργαζομένων.
O Ανδρέας Κουρής κατάφερε να κλείσει και τα 12 καταστήματα της επιχείρησης, με τελευταίο αυτό του Χαλανδρίου, την ίδια στιγμή που, έπειτα από συνεχόμενες καθυστερήσεις καταβολής της μισθοδοσίας, χρωστάει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα 4 μηνών. Επιπλέον, έπειτα από τη συστηματική καθυστέρηση των αποζημιώσεων στους απολυμένους, έφτασε σήμερα στο σημείο να μην καταβάλλει καμία αποζημίωση.
Σε αυτά τα 2,5 χρόνια φέσωνε τους προμηθευτές (κυρίως δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους) από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο. Έτσι, κατάφερε..
να επιφέρει την πλήρη απαξίωση των τελευταίων καταστημάτων, αφού λειτουργούσαν με ελάχιστα εμπορεύματα.
Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis δίνουν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 12/7/2012 και ώρα 1:30 το μεσημέρι στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Η κατάρρευση της αλυσίδας καταστημάτων Metropolis και ο αγώνας των εργαζόμενων  για την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους»
Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν:
-Παλαιολόγος Παλαιολόγος, νομικός εκπρόσωπος των εργαζόμενων
-Στάθης Τραχανατζής, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας
-Δημήτρης Καμαρινόπουλος, πρόεδρος της  Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας