ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δυό καπνισμένες Κάννες για τον Γιώργο Παπανδρέου

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Παπανδρέου και Σια μετά τον διασυρμό στις Κάννες

Aρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ. Α. Παπανδρέου μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκαν εξ αιτίας της εθνικής ξεφτίλας και ταπείνωσης με τα τελεσίγραφα του γαλλογερμανικού άξονα στις Κάννες. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για έξοδο από το ευρώ ενώ Ελληνες του Βερολίνου και της Μαδρίτης τηλεφωνούσαν σε συγγενείς ρωτώντας τους αν η Ελλάδα επέστρεψε στη δραχμή καθώς οι τηλεοράσεις εκεί μετέδιδαν αντιφατικές πληροφορίες!..
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες με πολλούς («κωλοτούμπες») υπουργούς και βουλευτές του ΠαΣοΚ να διαφοροποιούνται τώρα για το δημοψήφισμα λέγοντας ότι «εγώ τα είχα πει, είχα προειδοποιήσει...» και άλλα τέτοια.
Στο ΠαΣοΚ εταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Δ. Λιντζέρης ζήτησαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενώ ο δεύτερος απαίτησε ευθέως την παραίτηση Παπανδρέου λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι έρμαιο μιας ηγεσίας που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων».
Ανάμεσα στους «κωλοτούμπες» και ο υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος που, ενώ είχε..συμφωνήσει για δημοψήφισμα, σήμερα δήλωσε (λες και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν σεισμός): «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος».
Με τη θέση Βενιζέλου συντάχθηκε κι ο άλλος «δελφίνος-φελός» (μόνο η καρέκλα τους νοιάζει) Α. Λοβέρδος που βάλοντας κατά του Παπανδρέου και των αποφάσεών του είπε χαρακτηριστικά: »Χθες έγινε κατανοητό ότι όταν βάζουμε την υπογραφή μας αναλαμβάνουμε σοβαρές δεσμεύσεις»...
Την ίδια στιγμή Καϊλή και Παναρίτη δήλωναν ότι την Παρασκευή δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ενώ η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα.
Υπό αυτές τις εξελίξεις ο Παπανδρέου θα προεδρεύσει έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 12:00 το μεσημέρι στη Βουλή και στη συνέχεια θα συγκληθεί η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.