ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Κυλιόμενες καθημερινές 6ωρες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Και στάση εργασίας σε όλα τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ την Πέμπτη

Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με κυλιόμενες 6ωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ενώ την Τετάρτη (2.11.2011) δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΤ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη με φιμωμένα στόματα και..μαύρα περιβραχιόνια.
Την ίδια στιγμή τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών ραδιοφωνίας, που εργάζονται στο..Δημόσιο, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Κανάλι της Βουλής, το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Οι Ενώσεις ζητούν:
-Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»
-Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης και
-Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καλούν όλους τους εργαζόμενους να παρευρεθούν την Πέμπτη στη Συνέλευση στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης Δημοσιογράφων ΕΡΤ:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Γενική μας Συνέλευση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις.
- ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ σε κρατικούς υπαλλήλους.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό και αφορά όλη την κοινωνία.
Επιμένουμε με τις δράσεις μας να μην εφαρμοστεί στην πράξη το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, το οποίο υπονομεύει την Σύναψη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, «κουρεύει» τους μισθούς μας και τις συντάξεις, βάζει την ταφόπλακα στην ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης και την μετατρέπει σε κρατική υπηρεσία.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ :
- Κυλιόμενες καθημερινές 6ωρες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από σήμερα Tρίτη (01-11) το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.
Την Τετάρτη (2.11.2011) δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΤ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη. Με φιμωμένα στόματα και..μαύρα περιβραχιόνια θα υψώσουμε πανό « ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ».
Προτείνουμε στο διασωματειακό που συνεδριάζει την Τετάρτη , να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας σε ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ την ερχόμενη βδομάδα.
Κοινή Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη όλων των εργαζομένων στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ.