ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ελευθεροτυπία: «προσοχή στις εργοδοτικές φόλες»

«Προσοχή, μην τρώτε τις εργοδοτικές φόλες» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης από τη συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ. Κ. Τεγόπουλος την περασμένη Τετάρτη (28/9). Η «ανταπόκριση» παρουσιάζει ανάγλυφα την κατάσταση και το κλίμα των ημερών στην Ελευθεροτυπία και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«(...) Οι 112 ψήφοι ενάντια στην απεργία, ή έστω στην απεργία τώρα, δεν ξενίζουν σε μια επιχείρηση που μόλις πριν λίγους μήνες είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία το σπάσιμο της γενικής απεργίας των δημοσιογράφων, επειδή «εμείς δεν έχουμε πρόβλημα» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΖΟΟRNALISTAS). Το πόσο απροβλημάτιστα προβληματικοί είμαστε φάνηκε τώρα, που είμαστε δυόμιση μήνες απλήρωτοι και όπως ρητά μας έχει ανακοινωθεί θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος με έναντι και θα απολυόμαστε ομαδικά – συναινετικά. Παρ’ όλα αυτά έστω και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι διστάζουν όχι μόνο να αντιδράσουν με το τελευταίο συνδικαλιστικό όπλο που ακόμα έχουν – την απεργία – αλλά ακόμα και να κάνουν χρήση των στοιχειωδών νομικών τους δικαιωμάτων: Μόλις 180 σε σύνολο 800 περίπου εργαζομένων κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Εστω κι αυτό το ανώδυνο μικρό βήμα, που στο..κάτω-κάτω τους κατοχυρώνει νομικά, οι περισσότεροι δεν το έκαναν.
(...) Όσο για τα περί ''αντιμνημονιακού μαγαζιού, που δεν είναι Μπόμπολας και Λαμπράκης'', τα ακούμε βερεσέ. Όταν το διακύβευμα φτάνει στο πώς να κρατά τους εργαζόμενους υποταγμένους, να δουλεύουν τζάμπα, ή στην καλύτερη περίπτωση με τα δύο τρίτα του μισθού, χωρίς να αντιδρούν, τότε μια χαρά το εφαρμόζει το Μνημόνιο, και μάλιστα με αριστερό προφίλ. Η αλλοτρίωση και η υποκρισία στο μεγαλείο της. Οι αναγνώστες της ''αντιμνημονιακής εφημερίδας'' τι λένε άραγε;»

-Ολόκληρη η ανταπόκριση από τη συνέλευση εργαζομένων στη Χ. Κ. Τεγόπουλος (28/9) στο katalipsiesiea.blogspot.com