ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαμπινιώτης και Αποκαλύψεις


Λάβαμε επιστολή και τη δημοσιεύουμε με καθυστέρηση (είναι αλήθεια) από πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα Αποκαλύψεις του Σεραφείμ Κοτρώτσου που όπως ισχυρίζονται τους χρωστάει ακόμη δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Η επιστολή εστάλη με αφορμή τα όσα είχαμε γράψει για τον πρώην εργοδότη τους σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή και χωρίς να υιοθετούμε απαραίτητα το (σχολιαστικό) περιεχόμενό της:
«Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες στο blog σας, το διάλογο με τον νυν δημοσιογράφο και τέως εκδότη Σερ. Κοτρώτσο, ο οποίος τον τελευταίο μήνα επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο μέσα από το ραδιόφωνο του Ν. Χατζηνικολάου ωσάν υπερασπιστής των καταφρονεμένων και ωσάν αδέκαστος και ανοικτίρμων κριτής των απατεώνων.
Γράφει λοιπόν ο Κοτρώτσος κατακεραυνώνοντας τον όψιμο Προκρούστη της ελληνικής κοινωνίας, Βενιζέλο «κάποιοι είναι επιεικέστεροι, κάποιοι δεν έμαθαν ποτέ να ασκούν κριτική, κάποιοι είναι..λιγότερο θυμωμένοι. Απάτη, όμως, κατά το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη είναι ''η παράνομη ενέργεια που αποσκοπεί στην παραπλάνηση κάποιου για να ωφεληθεί αυτός που τη διαπράττει ή κάποιος άλλος''».
Άραγε τι ορισμό δίνει ο Μπαμπινιώτης για κάποιον που τζιράρει για 7 μήνες τα..λεφτά των εργαζομένων για να βγάλει την εφημερίδα του και στο τέλος τους ανακοινώνει την αναστολή της έκδοσης πετώντας τους στο δρόμο και χρωστώντας μισθούς μηνών, αποζημιώσεις και ασφαλιστικές εισφορές.
Άραγε πως λέγεσαι όταν στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο εκκρεμούν σε βάρος σου πάνω από 10 διαταγές πληρωμής από προμηθευτές και εργαζόμενους. Όταν η Επιθεώρηση Εργασίας σου επιβάλει τσουχτερό πρόστιμο για καθυστέρηση δεδουλευμένων και μαύρη/ανασφάλιστη εργασία. Όταν πρώην εργαζόμενοι σου σε στέλνουν στα ποινικά δικαστήρια για μη καταβολή μισθών. Μάλλον απατεώνας λέγεσαι.
Ξεκινώντας, λοιπόν, μια νέα λαμπρή καριέρα, δεν έχει βρει χρόνο να ασχοληθεί με τους 60 εργαζομένους των «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ» που παραμένουν απλήρωτοι από τον προηγούμενο Νοέμβρη και πολλοί από αυτούς βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς ομηρίας.
Ομηρία γιατί δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό που άσκησε ο Σερ. Κοτρώτσος, να υπογράψουν ένα χαρτί που του δίνει για ΑΚΟΜΗ μία φορά πίστωση χρόνου μέχρι το 2013(!), για την καταβολή αποζημίωσης και δεδουλευμένων (2010-2011), ώστε να τους υπογράψει την απόλυση και να μπορέσουν να πάρουν έστω το επίδομα ανεργίας!
Ο κ. Κοτρώτσος χαρακτηρίζει την έκδοση των «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ» μια περιπέτεια που υπήρξε για εκείνον εξαιρετικά επώδυνη, τόσο ψυχολογικά, όσο και οικονομικά!!
Είναι προφανές ότι το εκδοτικό εγχείρημα του περιπετειώδη κ. Κοτρώτσου ανήκει για αυτόν στον παρελθόν, όπως και οι μισθοί των εργαζομένων.
Το εξαιρετικά επώδυνο οικονομικό κόστος όμως το έχουν πληρώσει αποκλειστικά οι εργαζόμενοι μιας και για 7 μήνες (από τους 11 της λειτουργίας της) έβγαζε την εφημερίδα με τα λεφτά των 60 εργαζομένων, τους οποίους και δεν πλήρωνε.
Κάποιοι/ες απλήρωτοι/ες»