ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις χωρίς τέλος στον Πήγασο

Ο ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

Σε συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 17.00 στο χώρο δουλειάς τους καλεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ». Θέμα της συνέλευσης η ανάσχεση του κύματος απολύσεων που συνεχίζονται στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, η ανάκληση των απολύσεων και η διεκδίκηση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» για τις απολύσεις της Αργυρώς Λύτρα και της Ελένης Δουρούκη.
Ο Φώτης Μπόμπολας με τις απολύσεις εκδικείται όσους θέλησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και δεν έσκυψαν το κεφάλι στην..εκβιαστική επιβολή μείωσης των αποδοχών και την υπονόμευση των ΣΣΕ. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την καλλιέργεια κλίματος φόβου και ανασφάλειας και προειδοποιεί πως θα εξαντλήσει κάθε μέσο επιδιώκοντας την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και την ακύρωση της αντεργατικής πολιτικής της αυθαίρετης και εξοντωτικής μείωσης των αποδοχών.
Στο μεταξύ οι απολύσεις συνεχίζονται στον Πήγασο και σήμερα σειρά είχε ο αρχισυντάκτης του Έθνους της Κυριακής (και συνδικαλιστής) Γιώργος Γιουκάκης.
Το επιτελείο του Έθνους της Κυριακής, όπως γράφει η Χριστίνα Αναστασίου στο newpost εθεωρείτο «εχθρικό» της ιδιοκτησίας και αυτό γιατί διαφωνούσε με τις απολύσεις και συμφωνούσε με τις απεργίες. Αφήστε δε, που είχε το... θράσος να μην τρέξει να υπογράψει με τους πρώτους την ατομική σύμβαση εργασίας. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το newpost, είχε εκνευρίσει σφόδρα στις αρχές του καλοκαιριού την (σύζυγο του Φώτη Μπόμπολα) Ειρήνη Μανουσάκη, η οποία είχε δηλώσει δημοσίως ότι θα της «το πληρώσουν».
Την απόλυση του Γιουκάκη την ανακοίνωσε στο δημοσιογράφο ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας και ο δ/ντης της εφημερίδας Θανάσης Τσεκούρας, ενώ οι απολύσεις των δύο συντακτριών ανακοινώθηκαν από το λογιστήριο.