ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

«Να επιστραφεί αναδρομικά το ποσό που κόπηκε από τους μισθούς» ζητούν οι τεχνικοί μετά την απόφαση του ΣτΕ

Μια πολύ σημαντική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων (απορρίφτηκε σχετική έφεση του ΣΚΑΪ) γνωστοποιεί η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και ανοίγει το δρόμο για να καταπέσουν στα δικαστήρια οι παράνομες κι αυθαίρετες μειώσεις μισθών στα ΜΜΕ.
Βάσει της απόφασης ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί πιστά την Συλλογική Σύμβαση της ΕΤΙΤΑ (την οποία ούτως η άλλως προσυπογράφει κάθε φορά , άλλα την καταστρατηγεί), τόσο στο θεσμικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της. Ο σταθμός υποχρεούται να επαναφέρει τους μισθούς των εργαζομένων του τεχνικών στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την παράνομη και αυθαίρετη μείωσή τους (έστω και με την υπό εκφοβισμό «συναίνεση» των εργαζομένων) και ταυτόχρονα να επιστρέψει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την παράνομη παρακράτηση του 10% του μισθού τους από..την αρχή του έτους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΙΤΑ έχει κινηθεί νομικά προς αυτή την κατεύθυνση και ακόμα και αν ο ΣΚΑΪ δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, θα αναγκαστεί να το κάνει όταν βγει η απόφαση του Δικαστηρίου.
Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ κοινοποιείται και στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, στο υπουργείο Εργασίας, στο Ε Σ Ρ και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.