ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι «ΔΕΚΟ»

Ψήφισμα εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ομόφωνα απορρίπτουμε την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών περί εργασιακής εφεδρείας, ως απαράδεκτη, εργασιακά επιζήμια και ανιστόρητη για το ρόλο του εθνικού πρακτορείου.
Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε μια πολιτική που, μετά την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση τουλάχιστον κατά 40% των μισθών μας, οδηγεί μέσω δεκάδων απολύσεων στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων και του καθοριστικού ρόλου που επιτελεί, στην έγκυρη ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης.
Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Ουδείς εργαζόμενος περισσεύει. Η ενημέρωση δεν μπορεί να είναι «ΔΕΚΟ» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει..εργαζόμενους απολύτως απαραίτητους στην εταιρεία . Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συζητούν λύσεις, που λαμβάνουν υπόψη τους την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και την ιστορία της ανεξάρτητης ενημέρωσης που εδώ και 107 χρόνια το εθνικό πρακτορείο υπηρετεί.»