ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί στην ΕΡΤ

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την εργασιακή εφεδρεία
Αγία Παρασκευη 13-9-2011
«Διαβάσαμε την εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε αυτήν προσδιορίζονται οι ομαδες εργαζομένων που κατά την εγκύκλιο «πρέπει» να «πάρουν πόδι». Η αναζήτηση του πλεονάζοντος προσωπικού θα γίνει μεταξύ όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς θεσμοθετημένα κριτήρια!
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι εμπνευστές και συντάκτες της εγκυκλίου «δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα». Προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι με την ενέργειά τους αυτή ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου. Είναι μακρυά νυχτωμένοι από την πραγματικότητα που ισχύει τουλάχιστον στην ΕΡΤ, διότι ή δε γνωρίζουν ή κάνουν πως δε γνωρίζουν ότι:
Είναι παρανοϊκό να ζητάνε την εφεδρεία -ΑΠΟΛΥΣΗ 300 τουλάχιστον υπαλλήλων- ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ- την ώρα που ενοικιαζόμενα συνεργεία και υπηρεσίες στην ΕΡΤ κάνουν.. ΠΑΡΕΛΑΣΗ! λόγω έλλειψης προσωπικού.
Πριν από δυο τρεις μήνες συστάθηκαν ένα σωρό επιτροπές και μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη -ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ- 700 συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ! η κυβέρνηση λόγω ακριβώς αυτής της έλλειψης προσωπικού.
Η ΕΡΤ χρωστάει 25.000 ρεπό (ναι καλά διαβάσατε είκοσι πέντε χιλιάδες), στους εργαζομένους. Είναι προφανές πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερους εργαζόμενους και όχι η απαλλαγή μερικών εξ αυτών.
Τα κυβερνητικά μέτρα της οριζόντιας εφαρμογής όμως, όσο κι αν είναι ΑΔΙΚΑ και ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ, τα εφαρμόζουν ΑΝΕΛΕΗΤΑ!
Σα να μη φτάνουν τα παραπάνω, ενσωματώνουν στην ΕΡΤ άλλους οργανισμούς, όπως ΙΟΜ, ΕΟΑ και ενδεχομένως ΑΠΕ – ΜΠΕ, που θα αμείβονται από τα έσοδα της ΕΡΤ, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίφαση, με τις «εφεδρείες» δηλαδή τις απολύσεις των εργαζομένων της. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Όλα τα παραπάνω συντείνουν σε ένα γεγονός. Ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το εθνικό κεφάλαιο που είναι η ΕΡΤ, με μια απίστευτη προχειρότητα. Αυτό που δηλώνει σήμερα, το παίρνει πίσω αύριο, για να το επαναφέρει μεθαύριο με άλλη χειρότερη μορφή. Κάθε δείγμα σοβαρότητας έχει εκλείψει. Οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν ξέρουν πλέον που πατάνε. Συνεχώς τους τραβάνε το χαλί κάτω απ΄τα πόδια, οι κύριοι της κυβέρνησης. Όλοι έχουν σαστίσει από τις παλινωδίες και τους ερασιτεχνισμούς τους. Εύλογα αναρωτιούνται: «Μα αφού προσλαμβάνεις ολοένα και νέους εργαζόμενους ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΩΝ, γιατί απολύεις του παλιούς»;
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός δηλώνει στις 12.9.2011 στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. “… πολλά πρέπει να γίνουν και στα ΜΜΕ, με αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης και τη θέσπιση κανόνων σε όλα τα ΜΜΕ και στα blogs”.
Κύριε Πρωθυπουργέ γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας; Πως αντιλαμβάνεστε σεις την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης; Με κλείσιμο καναλιών, Ραδιοφωνικών σταθμών, του περιοδικού ‘’Ραδιοτηλεόραση’’ που έκλεισε μόνο στην κατοχή (εκδόθηκε το 1939),του Γ’προγρ. Βραχέων για τους βορειοελλαδίτες Έλληνες της διασποράς, την παύση των πομπών Α.Μ , και την απόλυση των εργαζομένων; Μήπως θα πρέπει να θέσετε σε κυβερνητική εφεδρεία κάποιους από τους συνεργάτες σας, αντί να κυνηγάτε μάγισσες»