ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΑΠ - ΜΜΕ: Ποιοί και πώς θα ελέγξουν κ. Καραβοκύρη;

Τρεις ολόκληρες ημέρες συνεδριάζει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ταμείο Τύπου), για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο λεγόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Δηλαδή, αν θα ανταλλάξει τα κρατικά ομόλογα που κατέχει με άλλα ομόλογα εγγυημένα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF), που όμως θα υποστούν και αυτά κάποιες απώλειες λόγω «κουρέματος».
Ηρκεσε, όμως, ένα μόλις λεπτό στον αρμόδιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να απορρίψει αίτημα του ίδιου Ταμείου για την επιμόρφωση δύο υπαλλήλων του, αποφοίτων οικονομικών σχολών, που θα παρακολουθούσαν επί τέσσερις μήνες σεμινάριο ελεγκτικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Τόσο οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όσο και άλλοι δύο του ΕΔΟΕΑΠ είχε σχεδιαστεί να αποτελέσουν τη «μαγιά» δύο συνεργείων που θα έκαναν εσωτερικούς ελέγχους σε διαφημιστικές και εκδοτικές επιχειρήσεις για την απόδοση ασφαλιστικών εισφορών και..άλλων πόρων στο Ταμείο.
Να σημειωθεί ότι η δαπάνη που δεν ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν μόλις 500 ευρώ για κάθε υπάλληλο, δηλαδή 1.000 ευρώ στο σύνολο. Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης θα απορρίψει τελικά την τακτική τού «ακριβοί στα πίτουρα, φθηνοί στο αλεύρι»...
Γ.ΜΕΡ.
-Πολιτικά Παρασκήνια / Ελευθεροτυπία