ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το κίνημα «Stop στα διόδια» φοβίζει κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβους

Φουντώνει το κίνημα «Stop στα διόδια» που πρεσβεύει την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων με ένα απλό σήκωμα της μπάρας.
Με το ζήτημα αυτό, που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση η οποία δέχεται τις πιέσεις των μεγαλοεργολάβων, ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους και στα κύρια άρθρα τους πολλές εφημερίδες ανάμεσά τους η Καθημερινή και η Ελευθεροτυπία.
Η μεν Καθημερινή στο κύριο άρθρο της επισημαίνει ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση της κοινής γνώμης με τα διόδια που πληρώνει σε τμήματα των εθνικών οδών τα οποία υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν νέους δρόμους.
Η δε Ελευθεροτυπία, επίσης στο κύριο άρθρο της, τονίζει ότι για να πληρώσει κάποιος διόδια πρέπει ο αυτοκινητόδρομος να είναι ολοκληρωμένος, διαφορετικά όποιος εισπράττει είναι παράνομος! Η εφημερίδα προβλέπει ότι η σύγκρουση οδηγών και κυβέρνησης πιθανόν να έχει ανεξέλεγκτη εξέλιξη - ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας στο enet.gr .
Σχετικά με την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς για το....θέμα των διοδίων στο Εθνος, κάποιος είπε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Θυμίζουμε οτι την Κυριακή στις 3 μ.μ. το κίνημα κατά των διοδίων έχει προγραμματίσει να ανοίξουν πανελλαδικά οι μπάρες σε όλες τις εθνικές οδούς για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.