ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Εργασιακός μεσαίωνας στα ΜΜΕ του Γ. Κουρή

Τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στα Μέσα Ενημέρωσης του Συγκροτήματος του Γιώργου Κουρή και στις εφημερίδες του «Αυριανή» και «Φίλαθλος» καταγράφει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της όπου καταγγέλλει την συστηματική παραβίαση των διατάξεων των ΣΣΕ και την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων.
Ειδικότερα, για την εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» καταγγέλλεται ότι:
1. Δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ενώ για το μήνα Οκτώβριο μόνο 27 από τους 50 εργαζόμενους δημοσιογράφους έλαβαν περίπου το 1/2 των αποδοχών του μηνός.
2. Το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας δεν έχουν καταβληθεί σε 10 εργαζόμενους.
3. Από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί καμία από τις ΣΣΕ, που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Για την εφημερίδα «Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ» καταγγέλλεται ότι:
1. Οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές 3 έως και 14 μηνών.
2. Το επίδομα αδείας δεν έχει καταβληθεί σε 12 εργαζόμενους δημοσιογράφους.
3. Το δώρο Χριστουγέννων έχει καταβληθεί μειωμένο κατά 20% .
4. Τέλος, από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί καμία από τις ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κίνησε τις διαδικασίες προς την Επιθεώρηση Εργασίας, προχωρεί στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα και...., παράλληλα, αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα συγκεκριμενοποιηθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά από συνεννόηση με τις άλλες συνεργαζόμενες Ενώσεις του Κλάδου .
Επίσης η ΕΣΗΕΑ καλεί τον Κουρή να εκπληρώσει αμέσως στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους ενώ καλεί και την Πολιτεία να σταματήσει την ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνει ο Κουρής και για την οποία υπεύθυνη είναι η ίδια.