ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

O Zάλογγος των Κυριακάτικων και το καθημερινό X-PRESS της LifO

Τραγικές εξακολουθούν να είναι οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Αυτό διαπιστώνει το (πάντα εύστοχο και σπανίως μικρόψυχο) X-PRESS της LifO που το βρίσκεις πλέον κάθε μέρα στο http://www.lifo.gr/now/news.

Όπως μας πληροφορούν οι αρμόδιοι το Χ-PRESS θα ανανεώνεται με καθημερινά σχόλια πάνω στις ειδήσεις που ανακυκλώνονται ομαδικά στα «ενημερωτικά» μπλογκ του χώρου.

Ας δούμε τώρα τις διαπιστώσεις του X-PRESS της LifO για τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων:
1. Ασχέτως των ευχολογίων, τα δώρα είναι πιά ο μοναδικός τρόπος για να τονώσει κανείς τις αναιμικές κυκλοφορίες. Η Καθημερινή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 161.000 φύλλα, χάρη στα cd του Μάνου Χατζιδάκι. Με μόνο το (σχετικά καλό της) περιεχόμενο αγκομαχάει στην ανηφόρα του ευσεβισμού.

2.
Το Θέμα στην δεύτερη θέση με 130.000 φύλλα είναι μια εφημερίδα χωρίς την παλιά σιγουριά. Μάλλον αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το μοντέλο ενημέρωσης που επέλεξε μπορεί να την έφερε στις πρώτες θέσεις για μεγάλο διάστημα, αλλά.... ως υβρίδιο σκανδαλοθηρίας και ερευνητικών ρεπορτάζ που είναι, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να γίνει Βήμα ή Εspresso.

3.
Το Βήμα στην τρίτη θέση με 118.000 βρίσκεται στη δίνη μιας εσωτερικής τρικυμίας. Εξακολουθεί να είναι μια σχετικά επαρκής εφημερίδα, αλλά το (αρνητικό) ίματζ της αρχίζει να γίνεται πιό ισχυρό από το περιεχόμενό της. Παραμένει η πλέον ενδιαφέρουσα κυριακάτικη έκδοση, πάντως.

4. Η Ελευθεροτυπία γίνεται ολοένα πιο εσωστρεφής και μονόχνοτη. Την συνοδεύει ακόμη η καλή εξωτερική μαρτυρία και το μαγικό flair του κυρίου Τεγόπουλου, αλλά τελικώς πάσχει. Τα ένθετα που την συνοδέυουν περνάνε τη χειρότερη εποχή τους, ενώ όλα τα καινούρια δεν έχουν καν δομή περιοδικού. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ταγαρίσιες επιλογές δώρων την έχουν οδηγήσει στην μεγαλύτερη πτώση μεταξύ όλων των κυριακάτικων: την περασμένη εβδομάδα επώλησε 104.000 φύλλα.

5. Κάτω απο την μπάρα των 100 χιλιάδων τα πράγματα εχουν ως εξής: η Real (μια εφημερίδα χωρίς ραχοκοκαλιά και νόημα ύπαρξης) κατάφερε να ξεπερνά το Εθνος και να αφήνει την ανάσα της στο σβέρκο της Ελευθεροτυπίας (97.000) -αυτό είναι βεβαίως ένας θρίαμβος του μάρκετινγκ. Το Εθνος περνά τις χειρότερες μέρες του (94.000), ενώ το Veto αυτοκτονεί δημοσίως, μάλλον με ξένα κόλυβα.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή...

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ