ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα της Μιχαλακοπούλου και οι επικίνδυνες απλουστεύσεις



Μετά το Βήμα της Κυριακής με τις ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (του Ψυχάρη) σήμερα και Τα Νέα έχουν πρωτοσέλιδο τις ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ γράφοντας ότι θα είναι το επόμενο το επόμενο στάδιο στην αγορά εργασίας μετά τις επιχειρησιακές συμβάσεις.
Την ίδια ώρα οι γνωστοί του διαδικτύου που μας παρέχουν ενημέρωση προβαίνουν σε επικίνδυνες απλουστεύσεις σπεύδοντας να προεξοφλήσουν οτι τα ΜΜΕ θα αποτελέσουν τον δοκιμαστικό σωλήνα της νέας ρύθμισης που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις γιατί λένε ότι οι εργαζόμενοι αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε για να το αποτρέψουν!.. Διαβάστε τι γράφει το... enimerosi 24:

«...Όταν ακόμη και τα μεγαλύτερα και πιο κραταιά εκδοτικά μαγαζιά της χώρας έχουν εξαγγείλει προγράμματα εξυγίανσης και περικοπών είναι ευνόητο ότι πριν καλά καλά κατατεθεί προς ψήφιση η νέα ρύθμιση οι εκδότες και οι καναλάρχες θα καλέσουν τους εργαζομένους για ατομικές συμφωνίες.
Οι εργαζόμενοι λίγα μπορούν να κάνουν. Μια πρώτη πρόγευση τού τι θα συμβεί αποτελεί τα όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη όταν ανακοινώθηκε η απεργία με την αντίδραση της εργοδοσίας και ειδικά με την απειλή αναστολής έκδοσης του ΒΗΜΑτος.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι εκδότες και οι καναλάρχες θα είναι εκείνοι που πρώτοι θα σπεύσουν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης ζητώντας ατομικές συμφωνίες. Και με την εικόνα της σημερινής ΕΣΗΕΑ μάλλον θα πετύχουν εύκολα ό,τι θέλουν.»