ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Στo μάτι του κυκλώνα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πρωτόπαππας, Κουσελάς και Κουρουπλής διατυπώνουν ανοιχτά σοβαρές αντιρρήσεις για τις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό

«Εξέγερση» πράσινων βουλευτών για εργασιακά και ασφαλιστικό βλέπει ο πάντα καλά ενημερωμένος Γιάννης Μακρυγιάννης στο protothema.gr και παρομοιάζει με καζάνι που βράζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ εξαιτίας των δυσβάστακτων αλλαγών σε εργασιακά και ασφαλιστικό.
Στο ρεπορτάζ του ο Μακρυγιάννης αναφέρει:
«Τόσο στο παρασκήνιο, όσο πια και στο προσκήνιο με δημόσιες τοποθετήσεις, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διατυπώνουν τις σοβαρές αντιρρήσεις τους για τις επικείμενες ανατροπές. Με δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 9.89, ο... Χρήστος Πρωτόπαππας υπογράμμισε ότι διάφορα θέματα χρήζουν βελτίωσης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ανατροπές ξεπερνούν το μνημόνιο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Παναγιώτης Κουρουπλής, ο οποίος επισήμανε ότι το προεδρικό διάταγμα χωλαίνει και νομικά.
Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ενημερώνει αύριο για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ σήμερα θα έχει «ενημερωτικές» συναντήσεις με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης μέσα στην ημέρα, αποστέλλει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για γνωμοδότηση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η αναστάτωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει πυροδοτήσει και τις συζητήσεις για εκλογές. Το Μέγαρο Μαξίμου επισήμως διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός απειλεί με εκλογές σε περίπτωση που βουλευτές του δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι τυχόν διαφοροποιήσεις στη ψηφοφορία θα θέσουν τα πάντα στο τραπέζι. Υπό αυτό το πρίσμα, το Μαξίμου εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου.»