ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εκλεισε και τρίτη εφημερίδα στην Πάτρα!

Μετά την «Ημέρα» και τη «Σημερινή» ήρθε η σειρά του «Εθνικού Κήρυκα»


Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον τα λουκέτα στον περιφερειακό τύπο. Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας" της Πάτρας μετά από 76 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς στην ενημέρωση, από προχθές τερμάτισε την ιστορική διαδρομή της.
Είναι η τρίτη εφημερίδα που κλείνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα μέσα σε οκτώ μήνες, καθώς προηγήθηκαν η "ΗΜΕΡΑ" και η "ΣΗΜΕΡΙΝΗ".
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, δεκάδες θέσεις εργασίας χάνονται και καμιά δεν έχει αναπληρωθεί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων δημοσιογράφων να αγγίζει πρωτόγνωρα ποσοστά.
Τα τελευταία χρόνια τα Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούν με το.... ελάχιστο δυνατό προσωπικό γεγονός που πλήττει την έγκυρη πληροφόρηση του πολίτη, τον πλουραλισμό και την ελευθεροτυπία.
Η αναστολή εκδόσεων εφημερίδων που για δεκαετίες προσέφεραν στην τοπική κοινωνία και αποτελούσαν τον "σύμμαχο" των συμπολιτών έναντι των αυθαιρεσιών της εξουσίας, αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για όλους.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ προτίθεται άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανατροπής του δυσμενούς κλίματος, θεωρώντας πως η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να χάσει την έκφρασή της.
Οι έως σήμερα μεμονωμένες ενέργειες απέδειξαν εκ του αποτελέσματος ότι δεν μπορούν να ισχυροποιήσουν την θέση των ΜΜΕ. Η συνεχής υποχώρηση επιβάλλεται να σταματήσει και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να ενισχύσει έμπρακτα τον περιφερειακό τύπο.
Φορείς, παράγοντες και πολίτες πρέπει να αντισταθούν στην υποβάθμιση της ενημέρωσής τους. Και να διεκδικήσουν μαζί με τον δημοσιογραφικό κόσμο της περιοχής, να μην χαθεί στο μέλλον καμιά θέση εργασίας, να μην αναστείλει την έκδοσή του κανένα έντυπο.